понеділок, 24 червня 2024 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Севастополю: військові блогери РФ розкритикували владу

Удар по Севастополю: військові блогери РФ розкритикували владу
Українські сили завдали ударів по тимчасово окупованому Криму 23 червня. Фото: скріншот

Російські блогери критикують Міноборони РФ та окупаційну владу в тимчасово окупованому Криму за те, що вони не змогли запобігти удару по Севастополю 23 червня та належним чином захистити цивільне населення.

Зокрема, нарікають, що влада не використала сирени повітряної тривоги для попередження про небезпеку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, кілька російських військових блогерів розкритикували владу через те, що вона не виявила й не знищила всі ракети до того, як вони підійшли до Севастополя. Стверджують також, що біля пляжу немає укриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В тимчасово окупованому Криму сильна пожежа після прильотів: повідомляють про ураження військової частини

Кадри та зображення свідчать про те, що російські війська розміщують військову техніку в цивільних районах Криму з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Крім того, російська влада безвідповідально заохочувала російський туризм до окупованого Криму, в той час як військові РФ продовжують використовувати півострів як тиловий район.

"Російські військові, ймовірно, цілеспрямовано розміщують законні військові цілі поблизу цивільних районів у Криму, намагаючись стримати українські удари", - йдеться у публікації.

В ISW також нагадали, що раніше було зафіксовано використання російськими військами Запорізької атомної електростанції та шкіл на окупованій частині України для прикриття своєї військової техніки.

Аналітики зазначають, що Росія, ймовірно, порушує норми застосування міжнародного гуманітарного права, згідно з якими "військове командування має уникати розміщення військових об'єктів у густонаселених районах або поблизу них".

У неділю, 23 червня, у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Російський окупант, "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що у Севастополі діяла ППО.

За попередніми даними, понад 120 людей поранені і п'ятеро загинули внаслідок ракетного обстрілу та роботи ППО. Більшість постраждалих перебували на пляжі біля військового аеродрому.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Севастополю: військові блогери РФ розкритикували владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі