пʼятниця, 11 січня 2008 07:01

Злочинець убив водія і спалив авто

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прикручений до дерева скорботний вінок на місці загибелі В’ячеслава Березки по вулиці Юрія Кондратюка (масив Мінський). Вінок прикріпила родина вбитого водія
Прикручений до дерева скорботний вінок на місці загибелі В’ячеслава Березки по вулиці Юрія Кондратюка (масив Мінський). Вінок прикріпила родина вбитого водія

— Люди й досі дивляться під ноги, аби не ступити у кров, — каже Марина Удовиченко, 39 років. — Її було так багато, що, здається, вся витекла з покійного.

Понад тиждень усі двері до під"їздів 9-поверхівок по вул. Юрія Кондратюка, що на Мінському масиві, обклеєні зверненнями від міліції. Правоохоронці просять допомогти встановити особу злочинця. 10 днів тому він убив В"ячеслава Березку і викрав автомобіль "Ауді А8".

Трагедія сталася поблизу зупинки автобуса N99. Удень тут завжди людно. У середу по обіді п"ятеро пенсіонерок роздивляються скорботний вінок зі штучних червоних троянд. Його прикручено дротом до дерева. За два кроки на мокрому асфальті видно сліди крові.

— Свідків убивства так і не знайшли, — розповідає Ганна Личак, 63 роки. — Міліція кілька днів ходила по квартирах, але ніхто не бачив убивцю. То ж було на перший день Нового року, всі сиділи за столами.

Відомо, що у ніч на 2 січня небіжчик В"ячеслав Березка, 32 роки, підвозив автівкою "Ауді А8" чоловіка до зупинки. Потім той кілька разів ударив ножем В"ячеслава в шию і груди. Викинув його з машини на дорогу і сів за кермо. Згодом підпалене авто побачили за 7 км від місця пригоди. Авто горіло біля будинку N106 на пр-ті Правди.

— Перед палаючою "ауді" зупинилося багато машин, — каже Петро Сергійович, 57 років, охоронець стоянки на пр-ті Правди, 110. — Один водій бачив, як від машини, що почала горіти, в напрямку житлових будинків утікав чоловік. Вогонь охопив "ауді" за кілька секунд. Спершу почав горіти дах. Далі тріснуло скло, зайнявся салон, вибухнули колеса й бензобак.

В"ячеслав Березка понад чотири роки працював водієм у компанії "Украгролізингу". Родом він із Полтавщини. Минулого літа чоловік удруге одружився. Подружжя винаймало помешкання на пр-ті Глушкова, що в Голосієві. "Ауді" належала компанії. Кажуть, Березка возив не лише керівництво, а весь персонал.

— Усі працівники в жалобі за В"ячеславом, — розповідає Борис Лихацький, 65 років, начальник транспортного відділу "Украгролізингу". — Привітний, порядний, працьовитий, пунктуальний. Умів пожартувати, підняти настрій. Із ним ніколи не було проблем. Життям був задоволений. Кажуть, із дружиною жив чудово.

В Оболонському райвідділі міліції причини злочину доки не називають. Розглядають версії.

— Імовірно, водій таксував у вільний від роботи час. Можливо, злочин скоїв пасажир, який не хотів розраховуватися, як домовлялися. Або конфлікт виник у авто. Зловмисник вдарив Березку гострим предметом. Убивці загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув"язнення, — кажуть правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Злочинець убив водія і спалив авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі