четвер, 26 червня 2008 07:13

Жителі Позняків відстояли своє озеро

Учора о 9.30 до стін Дарницької районної адміністрації на вул. Кошиця, 11, Позняки, прийшли майже 30 пікетувальників. Вони протестували проти забудови та засипання озера Лебединого, розташованого поряд із будівлею райадміністрації.

— Ми дізналися, що сьогодні буде сесія районної ради. Хотіли, щоб вони визнали цю водойму озером і зробили тут зону відпочинку. Вимагали, аби і стометрову територію навколо озера зробили зоною відпочинку, а не зводили там будинки, — каже "ГПУ" Олександр Михайленко, 33 роки, член правління будинку по просп. Бажана, 1м.

Олександр розповідає, що на початку червня 2007 року райрада дала дозвіл на будівництво чотирьох 26-поверхівок. Зводити нові споруди мав Київміськбуд. Він пригнав техніку й почав засипати берег біля озера. Тоді жителі стали "живим щитом" і не пропускали робітників. 12 червня 2007 року міськрада ухвалила рішення — надати цій водоймі статус озера.

— Хоча територія і була відведена для будівництва, але самих дозволів у Київськбуду не було, — веде далі Олександр Михайленко. — Згодом Дарницька райрада подала позов до Київського господарського суду, щоб відсудити ділянку під забудову. Було чотири слухання, але кажуть, що із міськради на них ніхто не прийшов. 18 червня цього року суд дав дозвіл на зведення будинків. Для нових висоток треба засипати два джерела із п"яти. Куди ця вода тоді дінеться, невідомо, можливо, до нас у паркінг.

Чоловік додає, що депутати райради таки ухвалили — вважати водойму озером і не дозволити там забудову.

— Сьогодні був просто знак, що його не засипатимуть. Бо вперше за п"ять років сюди залетів білий лебідь. Але ми на цьому також не зупинятимемося. Хочемо створити громадську організацію, яка займатиметься цим озером. Вона буде юридично оформлена, тому й прав матиме більше. Якщо знову з"явиться техніка, то будемо ще раз робити "живий щит", — запевняє Михайленко.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Позняків відстояли своє озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі