четвер, 26 липня 2007 17:04

Заради трьох цифр таксисти заблокують дороги

ДВІ загальноукраїнські спілки — таксистів та перевізників — погрожують перекрити дороги в Києві та шести інших областях. Вони невдоволені майбутньою ліквідацією тризначного телефонного номера виклику таксі 050.

Згідно з Національним планом нумерації, з 5 вересня зручний номер виклику таксі "050" замінять чотиризначним — 1639.

— Службою таксі "050" користуються по всій країні. Мінтранс ні з ким не радився, йдучи на такий крок, — каже Василь Попик, керівник профспілки таксистів України. — Бренд "050" щомісяця обслуговує сто тисяч клієнтів. Ми не дамо жодному чиновникові залізти в нашу кишеню. Василь Попик переплутав дату виборів і заявив: якщо номери змінять, то "в день виборів, 30 жовтня", таксисти перекриють у Києві рух.

Таксисти передали вимоги залишити тризначний номер у найвищі інстанції — президентові та прем"єр-міністру. До них приєдналася приватна клініка "Медиком" і телефонна довідка 059.

— Щомісяця ми приймаємо мільйон звернень. При зміні номера зазнаємо великих збитків. Якщо на вимоги не відреагують, звернемося до суду, вимагатимемо компенсації. Наш бренд коштує 2 мільйони доларів, — каже Олександр Серебряник, президент холдингу "059".

"Укртелеком" пропонує змінити номер 059 на 1610.

Із вересня "Укртелеком" планує змінити двозначі та тризначні номери. Екстрені служби — "швидка", міліція — змінять, додавши спереду цифру "1" (103, 102).

Зараз ви читаєте новину «Заради трьох цифр таксисти заблокують дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі