пʼятниця, 07 червня 2019 14:27

Загиблим в АТО відкриють меморіал у центрі Києва

Загиблим в АТО відкриють меморіал у центрі Києва
До цього у столиці не було єдиного меморіалу загиблим в АТО киянам. Фото з відкритих джерел.

У столиці з'явиться меморіальний комплекс Героїв-киян, які загинули за цілісність і незалежність України.

Меморіал відкриють 2020 року. Він буде розташований біля Національної парламентської бібліотеки, на розі вул. Михайла Грушевського та Петрівської алеї в Печерському районі. Про це каже заступник мера столиці Вячеслав Непоп, передають у КМДА.

"У столиці встановлені меморіальні дошки, але єдиного пам'ятника досі не було. Хоча в інших містах такі меморіали вже створені. Разом із матерями загиблих, представниками громадських організацій ми обговорили місце розташування такого комплексу. Важливо, щоб він був у центрі, щоб до меморіалу змогли прийти якомога більше людей. І таке місце було знайдене", - пояснив Вячеслав Непоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із вертольотом у руках: авіаконструктору Сікорському поставлять пам'ятник

Дизайн меморіалу ще не визначили. Департамент містобудування та архітектури КМДА оголосив Всеукраїнський конкурс на кращий ескіз проекту. Реєстрація учасників буде відкрита до 15 червня, а переможців оголосять 22 серпня. Замовником є комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ".

За кількасот метрів від крайніх українських позицій на Донбасі поставили підбитий танк, Це — тимчасовий "нульовий" меморіал. У лютому 2015-го у цій бойовій машині героїчно загинули бійці.

Зараз ви читаєте новину «Загиблим в АТО відкриють меморіал у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі