пʼятниця, 13 червня 2008 07:06

Забудовники зрізали в парку 32 дерева

— Вони приїхали о восьмій ранку і бензопилами поклали в парку 32 дерева! — каже "ГПУ" Ніна Марчук, 70 років, жителька вул. Березняківської, 12.

11 червня зранку мешканці Березняків прокинулися від гуркоту будівельної техніки. Навпроти будинку N12 на вул. Березняківській робітники спилювали дерева. Будівельників охороняла міліція. Майже всі місцеві вийшли на захист скверу. Робітники не показали дозволів на будівництво.

— Міліція стала на бік забудовників! Міліціонери навіть били людей, кількох забрали у райвідділ. Сказали, що випустять після суду, — додає Ніна Марчук.

Компанія "Будівельно-інвестиційна група-1" планує зводити на розі Березняківської та просп. Тичини 24-поверховий житловий будинок. Рік тому інша будівельна фірма, "Кроун", розпочинала будівництво на цьому місці. Тоді киянам вдалося заблокувати техніку й захистити сквер.

Володимир Трокоз, 58 років, начальник головного управління мерії з охорони навколишнього природного середовища, зазначає, що забудовники не мають ордеру на видалення зелених насаджень.

— Ми їм ордер не видали, "Зеленбуд" теж, бо мешканці проти будівництва. Потім компанія подала на управління до суду. Той зобов"язав нас видати ордер на вирізання дерев. Але ми його не видавали, — пояснює Трокоз.

Мер міста Леонід Черновецький назвав випадок на Березняківській "безпрецедентним".

— Ми мали таке, що приватна охорона била жителів, котрі протестували проти незаконних забудовників, які знищують сквери й дитячі майданчики у дворах. Але сьогодні стався безпрецедентний випадок, коли міліція стала на захист незаконних забудовників і виступила проти киян, — заявляє Черновецький.

Зі слів мера, Шевченківський райсуд ухвалив рішення на користь забудовника. Тому почали знищувати дерева на Березняківській, 12. Питання про конфлікт на цій вулиці винесуть на найближчу сесію Київради. Не виключено, що це станеться сьогодні. А оцінювати дії міліції має прокуратура, додає мер.

Зараз ви читаєте новину «Забудовники зрізали в парку 32 дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі