пʼятниця, 28 грудня 2007 07:09

За півтораметрову ялинку просять 200 гривень

Ялинки та сосни в Києві напередодні свят подорожчали. Дехто з киян каже, навіть удвічі.

— На нормальні, красиві ялинки ціни в Києві — космічні! Біля станції метро Позняки метрова сосна коштує від 70 до 100 гривень. А за півтораметрову ялинку продавці просять навіть 200. Де такі гроші взяти? Торік таку ж, півтораметрову, купувала за 40 гривень, — згадує киянка Катерина Рудник.

Через ціни жінка відмовилася купувати додому на Новий рік деревце. Натомість поставить дешеву, настольну композицію, яку продавці скручують дротом із гілок сосен і ялинок. Такі в переходах продають за 20 грн.

Усередині грудня керівники головного управління з торгівлі та побуту КМДА запевняли: ціни на ялинки й сосни в Києві будуть такими ж, як і торік. Мерія навіть рекомендувала підприємцям продавати метрові дерева від 12 до 24 грн, двометрові — від 16 до 30 грн, а вищі — від 22 до 36 грн. Але стихійна торгівля не звертає жодної уваги на рекомендації з Хрещатика, 36. Високі ціни пояснюють надмірними затратами на пальне.

Продавець Артур торгує ялинками та соснами на вул. Багговутівській, що на  Татарці, розклавши їх квадратом на тротуарі. Півтораметрові ялинки оцінює в 50–60 грн, а півтораметрові сосни — в 70–100. Чоловік каже, кияни, почувши ціни, не поспішають купувати деревця. Він упевнений, до Нового року товар розкуплять.

Зараз ви читаєте новину «За півтораметрову ялинку просять 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі