неділя, 01 жовтня 2017 19:15

З напівзруйнованого будинку відомого авіаконструктора зроблять музей

З напівзруйнованого будинку відомого авіаконструктора зроблять музей
На першому поверсі відновлять оригінальні старовинні інтер'єри будинку Сікорського. Фото: "Радіо Свобода"

Напівзруйнований триповерховий флігель на вул. Ярославів Вал, 15-б в Києві, де народився і виріс авіаконструктор Ігор Сікорський, перетворять на музей.

Про це повідомив киянин Віктор Гріза в Facebook.

"Останні новини про долю дому Сікорського: дім внесуть до реєстру національних пам'яток. Вже є кошти на початкові проектні роботи. Садиба буде реставрована, сімейний музей авіаконструктора поєднають з науково-технічним. Ініціативній групі зі створення музею ще багато роботи", - написав Віктор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці обвалилася історична будівля

Ініціативна група за підтримки Міністерства оборони зібралася реставрувати будинок. Зараз будинок у державній власності.

"Плануємо на першому поверсі відновити оригінальні старовинні інтер'єри будинку – вітальню, бібліотеку, кабінет. На двох інших працюватиме центр науково-технічної творчості — тут хочуть облаштувати симулятор кабіни літака, авіаконструкторську майстерню зі справжніми станками, кімнату із цифровими повітряними боями та рятувальними експедиціями за участю гвинтокрилів Сікорського", - розповів Гріза.

У квітні будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського передали в державну власність.

Зараз ви читаєте новину «З напівзруйнованого будинку відомого авіаконструктора зроблять музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі