понеділок, 11 липня 2011 11:53

Власників собак почали штрафувати за вигул без повідка

Власників собак почали штрафувати за вигул без повідка

У столиці почали штрафувати власників собак. За порушення правил вигулу тварин виписується протокол на 51 грн.

Про це повідомили мешканці Шевченківського та Оболонського районів, пише газета "Сегодня".

У Центрі ідентифікації тварин підтвердили, що двічі на тиждень інспектори проводять рейди у всіх районах Києва. Найчастіше виписують штраф за вигул в недозволених місцях, а також якщо тварини знаходяться на вулиці без повідків, намордників та жетонів реєстрації собак. Оштрафувати собачників можуть на 17-51 грн.

Також серед причин для штрафу - вигул і купання на території міських пляжів, залишення тварини без нагляду і неприбрані екскременти в громадських місцях.

"На місяць виписуємо 40-100 штрафів. Майже половина з них - вигул тварин на дитячих і спортивних майданчиках, а також без повідків і намордників. Решта - за наводкою сусідів - за те, що господарі погано дивляться за чотирилапими", - розповіли в Центрі .

Собаководи вже вигадують відмазки. "Я кажу, що приїжджий, живу у знайомих з собакою, мене залишають у спокої", - розповів житель Оболоні Ігор. За його словами, його сусіди взагалі кажуть, що гуляють з чужими псами.

"Це взагалі якийсь нонсенс. Майданчиків для вигулу немає, а за вигул в недозволеному місці штрафують. Так що, нам взагалі не гуляти?", - обурюється собачник Антон Кропівін.

У Центрі кажуть, що майданчики для вигулу собак будуть створювати в кожному районі. Місця вже визначили - по 2-3 в кожному, але не встановили знаки - не вистачає грошей. Один знак коштує 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Власників собак почали штрафувати за вигул без повідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі