субота, 15 березня 2008 07:08

Виселили майстерню "Українського сувеніра"

Учора опівдні виконавча служба Шевченківського району виселила з напівпідвального приміщення на вул. Пушкінській, 31в майстерню магазину "Українські сувеніри". Він розташований поряд, у будинку N31а. У майстерні вишивали українські сорочки, ліпили із глини, робили сувеніри з дерева протягом 15 років.

Район виставив приміщення майстерні на конкурс. Магазин програв, бо інше невідоме підприємство запропонувало району кращу орендну плату.

— Ось так десять працівників і всі наші роботи опинилися на вулиці. Спершу Черновецький і його компанія відібрали у нас приміщення на бульварі Перова, 4 та по вулиці Фрунзе, 109б. Потім підвищили плату за оренду на Пушкінській у 6,4 разу. Тим самим підвели до банкрутства, — розповідає "ГПУ" директор магазину Світлана Степаненко.

Серед речей, які вчора описували в майстерні державні виконавці, був 9-метровий "Рушник національної єдності". Його вишивала торік 1051 людина у всіх областях України. А завершила полотно разом зі столичними вишивальницями Катерина Ющенко. Із березня 2008-го його планували презентувати в обласних музеях України. Що нині буде з рушником — невідомо.

В "Українському сувенірі" продають вироби тисячі майстрів з України.

Зараз ви читаєте новину «Виселили майстерню "Українського сувеніра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі