четвер, 28 серпня 2008 19:24

Виписали першого постраждалого в "Бліноффі"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Олег Чуваєв і Катерина Сорокиш у коридорі опікового центру на вулиці Краківській. Фото зроблене 27 серпня о 10-й ранку. Катерина виходила з палаючого ресторану останньою, услід за чоловіками
Олег Чуваєв і Катерина Сорокиш у коридорі опікового центру на вулиці Краківській. Фото зроблене 27 серпня о 10-й ранку. Катерина виходила з палаючого ресторану останньою, услід за чоловіками

У вівторок із міської опікової лікарні N2 на вул. Краківській, 13, виписали 27-річного Олега Чуваєва. Унаслідок підпалу ресторану "Блінофф" на бульв. Тараса Шевченка, 36а, чоловік обпік руки.

У середу Олег прийшов провідати у лікарню Катерину Сорокиш, 18 років, із якою зустрічається. Кореспонденти "ГПУ" зустріли їх на 3-му поверсі. Катерина мала йти на рентген у сусідній корпус. У дівчини опіки носа та лівої руки.

"Блінофф" на бульв. Шевченка був улюбленим місцем Олега й Катерини в центрі. Було зручно, бо ресторан працював цілодобово. Офіціанти добре обслуговували, швидко приносили замовлення.

23 серпня, у ніч пожежі, Катя, Олег і їхній товариш Володимир Марчук, 25 років, зайшли у "Блінофф" за 1,5 год. до підпалу. Замовили чай і млинці з яйцем. Спілкувалися.

— Хотіли попросити рахунок. У ту ж хвилину почули, як щось котиться сходами. Бачимо, дві бочки ковзають підлогою, а з них рідина ллється. Я думала, це вода. Потім щось хлопнуло і вогонь охопив усю залу. Хто кидав бочки, не бачили. Не було чим дихати, то почали тікати, — згадує Катерина.

Усі троє вибігли із зали. За кілька секунд у ній загорілися дерев"яні стіни. Розпитували кухарів, де запасний вихід.

— Ніхто з персоналу нічого толком не пояснив. Усі панікували, не знали, що відбувається. Ми побачили двері, зайшли. Там був умивальник та інші двері — в туалет. У ньому ми просиділи хвилин 15. Потім зрозуміли: кисню замало, можемо задихнутися. Намочили водою одяг, тіло, волосся та вийшли. Ресторан у диму, куди йти — не видно. Пройшли кімнату із холодильником. Раптом із нього виліз переляканий хлопець. Ми радилися, що робити й куди йти. І тут наші голоси почули, хтось закричав. Пішли на голос і вийшли з ресторану через запасний вихід, — продовжує дівчина.

Зараз у опіковому центрі лікуються шість постраждалих унаслідок підпалу. Чоловіка, який сховався від вогню в холодильнику, звуть Ярослав Підвисоцький, 22 роки. Він отримав 20% опіків шкіри. Із ним у палаті лежить Володимир Марчук, колега Катерини й Олега. У нього обпечено 25%. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний. Вони одужують.

До апарата штучного дихання підключено жителя Сімферополя Іллю Довгаля, 33 роки. У нього обпечено 20% шкіри, димом і вогнем ушкоджено легені. Чоловік у важкому стані, у відділенні шокової реанімації. На цьому ж поверсі лежать в окремих ізоляторах під  наглядом міліціонерів два чоловіки. Їх підозрюють у скоєнні підпалу.

Окрім Іллі Довгаля, усі шість постраждалих — кияни.

Через підпал ресторану "Блінофф" уночі 23 серпня загинули четверо осіб.

Зараз ви читаєте новину «Виписали першого постраждалого в "Бліноффі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі