четвер, 13 вересня 2018 13:28

Ви працюєте, вона росте - середня зарплата киян знову збільшилась

Ви працюєте, вона росте - середня зарплата киян знову збільшилась
Середня зарплата Киян росте

Рівень середньої зарплати у Києві продовжує зростати. У липні 2018-го кияни в середньому отримали на 1,3 тис. грн більше, ніж на початку року.

Середня зарплата киянина у липні цього року становила 12 995 грн. Це на 138 грн більше порівняно з попереднім місяцем. У червні середній заробіток киян був 12 857 грн. Про це повідомляє UBR.

Зростає зарплатня у більшості сфер. Найбільші гроші вдається заробити працівникам добувної галузі - 47,1 тис. грн.

Фінансисти і страховики отримують близько 20,4 тис. грн, працівники держуправління та оборонної сфери - 19,4 тис. грн.

Найменші зарплати в туристичній галузі -6,6 тис. грн і в будівельній - 7,6 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевізники пояснили, чому суттєво подорожчав проїзд

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє, що мінімальна заробітна плата з 1 січня 2019-го зросте до 4170 грн. Ця цифра буде закладена до проекту державного бюджету на 2019 рік. Його уряд має внести на розгляд до Верховної ради до 15 вересня цього року.

Народні депутати отримують у місяць понад 32, 5 тис. грн зарплати. Це у 4,5 рази більше за середні зарплати в Україні. Доходи нардепів майже вдвічі більше окладу – за рахунок надбавок та інших доплат на депутатську діяльність, тобто більше 1000 євро.

Зараз ви читаєте новину «Ви працюєте, вона росте - середня зарплата киян знову збільшилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі