четвер, 08 квітня 2021 16:13

Велоновація в Києві: пропонують створити кілометр захищених смуг
3

У центрі Києва хочуть створити 1 км захищених велосмуг. Проєкт 371 зареєструвала команда Urban crew на сайті Громадського бюджету.

Вартість реалізації проєкту оцінили у 480 тис. грн, пише "Хмарочос".

Фото: Зображення зі сторінки проєкту

Автори пропонують встановити уздовж велосмуг низькі делініатори, які відокремлюватимуть велорух від автомобілів. Це має розв'язати проблему зупинки та паркування автівок на велосмугах, а також недотримання автомобілістами безпечної дистанції до велосипедистів.

Автори запевняють, що правильно встановлені делініатори зроблять перехрестя безпечнішими, зменшивши можливий радіус повороту автомобілів. А візуальне звуження проїжджої частини спонукатиме водіїв їхати повільніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздки з вітерцем: запрацював сервіс прокату велосипедів у столиці

Жодна велосипедна смуга в столиці фізично не відокремлена від автомобільних. За обрані проєкти, які пройдуть розгляд комісії, кияни зможуть проголосувати до 15 вересня.

У столичному парку "Муромець" з'явилася сучасна доріжка для катання на велосипедах, скейтах та роликах протяжністю 600 м. Поруч - меч Муромця.

Зараз ви читаєте новину «Велоновація в Києві: пропонують створити кілометр захищених смуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі