середа, 26 березня 2008 07:04

Вантажівки їздитимуть Києвом уночі

З 1 травня міськрада обмежить в"їзд до столиці вантажівок масою понад 4,5 т. Вони курсуватимуть містом із 20.00 до 7.00.

Мерія визначила перелік вулиць, якими дозволено рухатися такому транспорту. Про це днями повідомив перший заступник міського голови Денис Басс. За його словами, заборона на 10% збільшить пропускну здатність міських доріг і зменшить на 20–30% кількість заторів.

— Для відстою вантажівок відведено 486 площадок у 50-кілометровій зоні поза Києвом. На стоянці вміщається до 50 машин. Місця організували на автозаправках, майданчиках, біля інших об"єктів дорожнього сервісу. Таким чином, буде більше місця для руху пасажирського транспорту, — запевняє Денис Басс.

Влада погодила графік роботи з "Київхлібом" і транспортниками, які возять продукти до магазинів. Кілька будівельних компаній перевозитимуть будматеріали вночі.

— У травні при в"їзді до столиці поставлять попереджувальні знаки. Співробітник ДАІ, який зупинив вантажівку на території міста вдень, матиме право оштрафувати водія й завернути машину, — каже Денис Басс.

У разі необхідності вантажівкам дозволять рухатися містом за перепустками. Вартість разового проїзду вдень становитиме 250 грн, місячний абонемент — 5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівки їздитимуть Києвом уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі