пʼятниця, 06 червня 2008 07:08

В Києві після перевірки закрито 35 міських атракціонів

Спеціалісти Держпромнагляду заборонили експлуатувати 40 зі 110 перевірених атракціонів у місті й області. Перевірка тривала два місяці. Під час неї зафіксували численні порушення в роботі атракціонів, частину визнали непридатними до експлуатації.

— 84 перевірені атракціони визнано об"єктами підвищеної небезпеки, — розповідає "ГПУ" Андріан Галач, 43 роки, представник Держпромнагляду. — Наша інстанція заборонила експлуатувати 35 атракціонів підвищеної небезпеки у парках Києва і ще п"ять — у парках області.

У центральному парку культури (неподалік філармонії, на Володимирському узвозі) заборонили роботу двох атракціонів, у Голосіївському — сімох. У парку Перемоги відключили шість, стільки ж — у Гідропарку й парку Нивки. На території зоопарку та в парку Партизанської слави заборонили експлуатувати по чотири атракціони.

У парку культури й відпочинку ім. Гагаріна у місті Фастів заборонили експлуатувати чотири атракціони. У центрі культури й дозвілля Білої Церкви — два. У Борисполі закрили одну карусель.

— Більшість зауважень до власників — організаційного характеру. Біля входу на ці атракціони не вивішували правил поведінки й користування. Працівники, які обслуговують атракціон, не проходили навчання, перевірки знань та медогляду. Небезпечні зони на прилеглій до цих атракціонів території були неогороджені, — каже Андріан Галач.

Закриті атракціони запрацюють, якщо власники ліквідують порушення.

Що саме закрили

У центральному парку культури й відпочинку — атракціони "Клоун" і "Глобус"

У Голосіївському парку — "Веселі гірки", "Тюльпан", "Сонечко", "Дитяча ланцюгова карусель", "Колесо огляду", "Лопінг", "Бобова дорога"

У парку Перемоги — "Російські гірки", "Повітряні кулі", "Пожежна команда", "Лопінг", "Літаючі кулі", "Колесо огляду"

У Гідропарку — "Орбіта", "Лопінг", "Ромашка", "Сюрприз", "Веселі гірки", "Сонечко"

У парку Партизанської слави  — "Човники дитячі обертальні", "Грибок", "Веселі гірки", "Лопінг"

У парку "Нивки" — "Ромашка", "Веселі гірки", "Вітерець", "Сонечко", "Сатурн", "Сюрприз"

У зоопарку — "Лопінг", "Ланцюгова карусель", "Дикий поїзд", "Колесо огляду"

Зараз ви читаєте новину «В Києві після перевірки закрито 35 міських атракціонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі