пʼятниця, 06 липня 2007 07:10

Усіх старшокласників перевірятимуть на ВІЛ

Учнів 10-х та 11-х класів київських шкіл перевірятимуть на ВІЛ. Так заяву заступника мера  Ірени Кільчицької на засіданні Київської міської координаційної ради зрозуміли представники преси.

Наступного дня заступник мера з обуренням спростувала інформацію — вона не мала на увазі обов"язкової перевірки. Однак виявилося, що самі школярі та медики підтримують таку ініціативу.

— Ми не проти такої процедури, — стверджують 15-річні Андрій та Ірина, які вчаться у школі N284. — Це в принципі потрібно. Але тільки за умови, що буде цілком конфіденційно, без порушення етичних норм. І що зі школи нікого через це не виганятимуть.

— Тестування треба проходити всім без винятку, бо в Україні — епідемія СНІДу, — говорить менеджер Українського медіа-партнерства у боротьбі з ВІЛ/СНІДом Костянтин Рижков, 33 роки. — А наші школярі рано починають статеве життя. До того ж частина з них вживає наркотики.

У Києві на обліку перебуває 425 дітей, у яких підозрюють ВІЛ. 13 із них навчаються у середніх школах, а 39 відвідують дитсадки.

Зараз ви читаєте новину «Усіх старшокласників перевірятимуть на ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі