середа, 25 квітня 2007 14:03

Ющенко розповів школярам, як повернути життя в Чорнобильську зону

Україна має намір повернути життя в Чорнобильську зону. Про це заявив президент Віктор Ющенко на зустрічі з школярами в Київській області.

"Туди повернуться економіка, технології, час лікує, в прямому і переносному сенсі", - сказав він.

Згідно з словами Ющенка, перша частина плану по відновленню Чорнобиля - будівництво нового об"єкту "Укриття" над руїнами ЧАЕС. Для цього необхідно близько 800 мільйонів доларів, повідомив президент.

Нове "Укриття" дозволить вивезти з-під нього завали, що виникли після вибуху на ЧАЕС, а потім на місці катастрофи планується "залишити, по суті, зелений газон", стверджує Ющенко.

Найближчими роками для виконання всіх робіт в Чорнобильській зоні необхідно близько 6 мільярдів гривень.

Крім того, Ющенко повідомив, що Україна вже розробила програму по переробці дерев, забруднених радіацією. "Спалити дерева і використовувати їх тепло для генерації електроенергії", - сказав він.

Ющенко також повідомив, що в Чорнобильській зоні планується в майбутньому розведення зубрів і коней Пржевальського, пише "Новий регіон".
Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів школярам, як повернути життя в Чорнобильську зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі