понеділок, 09 квітня 2007 17:37

Юрі Бражнику треба 15 тисяч євро на операцію

  У Юрка, якому зараз рік і три місяці, внутрішні органи розміщені навпаки
У Юрка, якому зараз рік і три місяці, внутрішні органи розміщені навпаки

Від Юри Бражника, якому зараз рік і три місяці, рідні батьки відмовилися відразу після народження. У хлопчика вроджена патологія — внутрішні органи розташовані навпаки — серце праворуч, а печінка ліворуч. Серце у хлопчика трикамерне, що є найтяжчою патологією. Якщо вчасно не провести операцію, дитина навряд чи житиме.

У квітні 2006 року Юра вже переніс операцію в Медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії при інституті ім. Амосова. Лікарі безкоштовно встановили йому штучні серцеві клапани. Хлопчикові стало краще, але ненадовго.

— Серцю не вистачає кисню, — каже волонтер медичного інтернет-проекту www.likar.info 32-річна Тетяна Вільчинська, яка опікується Юрою.

Жінка додає, що хлопчик у розвитку не відстає від однолітків. У 5 місяців він "агукав", намагався дістати іграшки, які над ним висіли. Зараз із допомогою медсестер тримається на ногах, вчиться розмовляти.

Живе Юра у дитячій лікарні N1 на вул Богатирській. Але вже невдовзі його можуть забрати до себе прийомні батьки. Сім"я киян, які мають двох доньок 6 та 2,5 року, завершують оформляти опікунські документи.

— Ми зібрали майже всі довідки, — розповідає "ГПУ" майбутня мати малюка, Інна Грюнберг, 28 років. — У четвер, мабуть, подамо їх до органів опіки. Хлопчика треба забирати додому, адже в лікарні він постійно простуджується та хворіє. Ми з чоловіком щодня по черзі чергуємо біля ліжка Юри.

Інна каже, що про хлопчика дізналася випадково:

— Мій чоловік працює у Верховній Раді, до цього працював у МЗС. Недавно ми повернулись із-за кордону, де чоловік був у службовому відрядженні, та вирішили передати до дитячого будинку одяг і вітаміни. Там дізналися про хлопчика.

На операцію Юркові потрібно 30 тис. євро. Грюнбергам вдалося зібрати тільки половину.

— Багато людей допомагали, в тому числі наші родичі та друзі. Але цього мало, — продовжує Інна. — Можливо, операцій потрібно буде аж чотири.

Лікувати дитину вирішили в Німеччині.

— Медики просять не зволікати, — зазначає майбутня прийомна мати. — Кажуть, тоді Юрко може відставати у розвитку.

У січні в АТ "Каліон Банк Україна" в м. Києві Юркові відкрили рахунки: N26001000671000 (у грн) та N26004000671900 (у євро).

Зараз ви читаєте новину «Юрі Бражнику треба 15 тисяч євро на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі