вівторок, 22 липня 2008 07:09

У старому пилососі загорілася паркетна стружка

Значне задимлення трапилося минулого тижня в 12-поверхівці на вул. Марини Раскової, 23. Це неподалік станції метро Лівобережна.

Дім належить будівельній компанії "Укрбуд", вона здає приміщення фірмам в оренду. Інцидент стався в двох кімнатах на 5-му поверсі в ніч проти середи. Наймані робітники циклювали в них до опівночі паркет. Потім зібрали паркетний пил старим радянським пилососом. Поставили його в кутку, мішок залишили всередині. Потім закрили приміщення та пішли додому.

— Такий пил дуже легкозаймистий, бо на ньому є залишки лаку. Після циклювання він гарячий. Якщо його зібрати й тримати разом, то тлітиме, — пояснює "ГПУ" Олена Бурцева, 58 років, завгосп будівлі.

Дим потрапив із кімнат у коридор, там спрацювала сигналізація. Рятувальники приїхали за кілька хвилин. Пилосос спалахнув, тільки пожежники розбили вікно й увійшли всередину. Його загасили піною. Будівля не зазнала значних матеріальних збитків, але обидві кімнати були дуже задимлені, кажуть у прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій міста.

— Добре, що справа не дійшла до пожежі. Три тижні тому до кімнат, у яких сталася пожежа, в"їхала фірма "Комерційне управління безпеки". Меблі ще не завезли, робили косметичний ремонт, — розповідає "ГПУ" Григорій Петров, 67 років, директор із питань управління власністю компанії "Укрбуд".

Завгосп Олена Бурцева каже, ремонтники курили, циклюючи паркет. А недопалки кидали на підлогу.

— Чула версію, що причиною задимлення була сигарета, яку пилосос усмоктав у мішок для пилу. А потім той почав тліти, — додає вона.

Зараз ви читаєте новину «У старому пилососі загорілася паркетна стружка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі