пʼятниця, 14 березня 2008 07:07

У Києві розпочався "Український тиждень моди"

11 березня стартував показ колекцій українських дизайнерів "Український тиждень моди".

— Буква — це сектор, перша цифра — ряд, друга — місце, — лунає з динаміків. Запрошення зроблені у формі сріблястих браслетів, на яких вирізьблене посадочне місце. Так розпочинається спільний дизайн-проект дизайнерки Ольги Громової та косметичної фірми "Ейвон".

У холі перукар-стиліст В"ячеслав Дюденко, 45 років, одягнутий у яскраві червоні штани, разом із дружиною Іриною розмовляють із дизайнеркою Вікторією Гресь. Телеведуча "Світського життя" 24-річна Катерина Осадча поруч чекає на інтерв"ю.

— Вони довго ще будуть розмовляти? — знервовано каже вона операторові. — Зараз уже розпочнеться показ і я нічого не встигну!

Ведуча "Сніданку з "1+1" Яніна Соколова, 24 роки, зазначає, що очікує побачити на цьому показі навалу суконь.

— Приходьте на Оксану Караванську, — запрошує дівчина. — Цього року мене вибрали обличчям бренду "ОК", тож виходитиму разом із моделями. Хоч би не зашпортатися та не впасти! Ходити по подіуму важко, — ділиться Соколова.

Над подіумом висить п"ять моніторів. За мить до початку працівники сцени зривають із підлоги та сценічних конструкцій чорне покривало. Глядачам відкривають  дзеркальну підлогу та геометричні фігури, схожі на льодові брили. Екрани вмикаються. Ольга Громова запрошує до перегляду.

— Колекція зроблена під впливом стилю "ар-деко" й символізує динамічний рух початку ХХ століття, — розказує дизайнерка після показу. — Цей напрям точно відображає сучасний світ — стрімкі зміни, сміливі рішення.

Моделі виходять на подіум у білявих перуках з асиметричною стрижкою. Спереду зачіска виглядає як каре. А ззаду — до поясу висять пасма. До чорних тунік і суконь із тонкої тканини Громова пропонує носити кольорові сандалі на високій платформі або на підборах.

— Кольорове взуття — від столичної дизайнерки Сніжани Нех, — пояснює вона. — А от малюнки — принти на одязі — та кольорові колготки ми замовляли у Британії. Колготки з тонкої гуми зроблені на фабриці, яка виготовила гумову руку для фільму "Чарлі та шоколадна фабрика". Дівчатам було важко їх одягати. Однак на подіумі це виглядає ефектно.

Сукні з шовку розлітаються під час руху. Такий самий матеріал Громова нашила на блузи та сукні — зробила з тканини рюші та жабо.

Після показу, вона запрошує всіх до нічного клубу "Царь". Там показали ще одну колекцію одягу. Гостей частували коктейлями "Гром" і "Гроза".

— Однієї порції вистачає, щоб розслабитися на весь вечір, — додає дизайнерка.

Ольга Громова створює корпоративний одяг для компаній "Філіп Моріс", "Інтербрю", "Брітіш Табако" і "Галахар".

Зараз ви читаєте новину «У Києві розпочався "Український тиждень моди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі