середа, 21 березня 2012 12:12

У Києві хочуть збудувати власну "Кремнієву долину"

У Києві хочуть збудувати власну "Кремнієву долину"

Столична влада підтримала ідею компанії UDP створити в Києві інноваційний парк BIONIC Hill.

Проект передбачає організацію сучасного парку інформаційних та інших високих технологій, де розмістять свої офіси компанії, що спеціалізуються на розвитку та впровадженні IT, біотехнологій, енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії.

На території BIONIC Hill заплановано будівництво бізнес-центрів площею 225 тис. кв. метрів, де розмістяться українські та зарубіжні компанії, що працюють у сфері високих технологій, а також бізнес-інкубатори, венчурні фонди, відділення банків та інші організації, які будуть надавати сервісну підтримку бізнес-сектору.

Проектом передбачено створення дослідного центру з сучасними лабораторіями та спеціалізованим університетом площею 25 000 кв. метрів, а також високотехнологічної виробничої зони, яка стане майданчиком для практичного впровадження наукових досліджень і виробництва інноваційної продукції.

Інфраструктура парку також буде включати житлові будівлі, готель, ресторани, спортивний комплекс, дошкільні навчальні заклади, школу і рекреаційну територію.

Парк інформаційних та інших високих технологій BIONIC Hill розмістять в Святошинському районі столиці на території в 147 га. Там побудують різнопрофільні будівлі загальною площею майже мільйон квадратних метрів і окрему автодорогу. Уже в 2014 році планується відкрити першу чергу цього комплексу, площею більше 100 000 кв. метрів.

Цей проект представлять зарубіжним інвесторам на Київському інвестиційному форумі. Під час проведення цього заходу планують знайти як партнерів по його реалізації, так і майбутніх бізнес-резидентів парку BIONIC Hill.

Зараз ви читаєте новину «У Києві хочуть збудувати власну "Кремнієву долину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі