понеділок, 13 жовтня 2008 19:12

У киянина відібрали півмільйона гривень

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Дружина 39-річного киянина Віктора стоїть біля свого авто в п’ятницю після пограбування. Злодії відібрали в них 20 тисяч гривень і ноутбук
Дружина 39-річного киянина Віктора стоїть біля свого авто в п’ятницю після пограбування. Злодії відібрали в них 20 тисяч гривень і ноутбук

Минулого тижня пограбували двох відвідувачів столичних банків. 6 жовтня в киянина забрали 478 тис. грн, $10 тис. та 4,4 тис. євро. До "Артем-банку" на вул. Артема, 103 чоловік приїхав машиною "акура". Пробув у банку 20 хв.

— Сумку з грошима він поклав на переднє сидіння, — розповідає 26-річна Марина Макаренко з Шевченківського райуправління міліції Києва. — У цей час до іномарки підійшов чоловік кавказької національності. Стукав, кричав, що власник "акури" пошкодив його машину. Потерпілий хотів їхати. Іноземець розбив вікно й схопив сумку з грошима. Чоловіки почали боротися.

До "акури" підскочив ще один чоловік із ножем. Ударив водія по руках. Нападники з сумкою скочили в іномарку "Субару Легасі" й утекли.

10 жовтня у відвідувача "ОТP банку" 39-річного Віктора забрали 20 тис. грн і ноутбук.

— Я з дружиною приїхав у банк на вулиці Маршала Тимошенка, 18, — згадує Віктор. — Пробули там приблизно годину. Вийшли. Я сів за кермо, дружина з сумкою — поруч. Тут із припаркованого попереду чорного БМВ вискочило двоє в масках із пістолетами. Один вистрілив у скло, ліктем вибив залишки, вирвав сумку. Мені наказав віддати ноутбук.

Нападники наказали відкрити багажник автомобіля. Обнишпорили його й утекли. Колесо машини Віктора пробили ножем.

Віктор запам"ятав номери автівки нападників. Виявилося, що БМВ із такими номерами не зареєстровано. Відеокамера банку не зафіксувала пограбування.

З початку року в Києві зареєстровано шість пограбувань. 23 січня на вул. Шота Руставелі у власника джипа "лексус" відібрали кейс із $100 тис. За тиждень на вул. Прорізній, 20 забрали 5 млн грн із "шевроле". 3 квітня на вул. Лукашевича п"ять чоловіків у масках пограбували на 1 млн грн власників двох джипів. 6 серпня на вул. Дмитрівський, 96/98 троє чоловіків із чорного БМВ напали на автомобіль "шкода". Забрали 200 тис. євро.

— Ці чотири злочини здійснила одна банда, — кажуть у прес-службі столичної міліції. — 10 серпня двох із них затримали.

Зараз ви читаєте новину «У киянина відібрали півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі