пʼятниця, 13 квітня 2007 07:13

У гуртожитку Лінгвістичного університету заборонили комп"ютери

Студенти Київського національного лінгвістичного університету налякані новими правилами навчання ректора Галіка Артемчука. Вони переконані: його письмові та усні накази — абсурдні та протиправні.

— За дві "енки" можуть відрахувати з університету. Якщо студент запізнився, але зайшов на пару — викладача штрафують на половину місячної зарплатні. А ще заохочується система доносів, до яких нас зобов"язують. Якщо ми бачили запізнення студента, а викладач захотів зам"яти інцидент, то хтось обов"язково про це донесе. У нас навіть жарт з"явився. Двох студентів викладач зможе пустити за місяць, а трьох уже ні, бо зарплатні не вистачить, — розказує 20-річна Надія, студентка 3-го курсу Інституту східних мов.

Студенти відмовляються називати журналістам свої прізвища — кажуть, що бояться відрахувань.

— Одного хлопця відрахували за те, що декан побачив, як він курить біля магазину "Богатир", через дорогу. Потім той через суд відновлював своє навчання тут, — розповідає Сергій, студент-правник 4-го курсу.

— Недавно дівчину ректор за руку вивів із "універу" через коротку спідницю, потім її відрахували, — додає однокурсниця Сергія Ольга, 21 рік. — Дівчатам не можна фарбуватися, носити розпущене волосся, червоний одяг, короткі спідниці. У жодному разі не може бути відкритий живіт.

У чотирьох гуртожитках університету заборонили користуватися будь-якою технікою. До переліку потрапили комп"ютери, фени, чайники і телевізори.

— Спочатку заборону пояснили тим, що проводка "двожильна", а для комп"ютерів потрібна "трижильна". Коли почали користуватися ноутбуками, в яких живлення "двожильне", нам це заборонили,  пояснюючи просто — от, ректор сказав, — розповідає 22-річний Ігор, який мешкає в гуртожитку на вул. Мішина, 15/17 (Севастопольська площа).

Студенти згадали, що взимку викладач англійської розповідала їм про свою колегу, яку оштрафували на півзарплатні за те, що студенти сиділи на парах у верхньому одязі.

Нещодавно в університеті пройшло закрите анкетування, де студенти мали назвати викладачів, які в позааудиторний час розмовляють російською мовою.

— Якби знали, що таке буде, ніколи б сюди не пішли навчатися, — кажуть в один голос студенти.

Переконують, що перевестися до інших закладів складно — доведеться складати щонайменше 8 іспитів.

— Усе брехня! — каже Галік Артемчук, 68 років, ректор  Київського національного лінгвістичного університету. — Із лютого ми беремо участь у переході навчання на принципи Болонської декларації. Я видав наказ, яким змушую студентів учитись, і його не відміню. Хоча інакше я став би для них золотим ректором, але цього не буде. Вони хочуть отримати дипломи, а не знання. Тому все вигадують.

Зараз ви читаєте новину «У гуртожитку Лінгвістичного університету заборонили комп"ютери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі