субота, 01 грудня 2007 07:01

У Голосіївському урочищі запанує торгівля

У четвер депутати Київради вкотре виділили в оренду підприємствам кілька великих ділянок.

Чотири наділи загальною площею 53,5 га здали в оренду товариству "Київська овочева фабрика" на 15 років. Це підприємство побудує в урочищі Самбурки кілька об"єктів для "громадського й комерційного" використання. Таке питання вніс на розгляд сесії голова комісії Київради з питань земельних відносин Олексій Євлах, 35 років. Там, де нині ліс і орні угіддя, зведуть торговельно-розважальні комплекси, офісні центри, житлові будинки з паркінгами.

Для забудови в урочищі Китаєве відведено 21,5 га, в урочищі Болгарське — 9,3. В урочищі Самбурки підприємцям виділили дві ділянки — по 15 і 7,7 га.

Галина Павелиця, 40 років, жителька Самбурки, засмутилася, почувши про рішення Київради від "ГПУ". Вона, як і сотня інших тамтешніх жителів, має земельний наділ на території київської овочевої фабрики.

— Ой Боже! Це ж і наші будинки знесуть! — вигукує пані Галина. — Минулої весни до нас приходили люди, проводили анкетування, пропонували погодитися на виселення.

За словами Галини Павелиці, мешканці Самбурок пікетуватимуть мерію, аби депутати відмінили рішення про виділення землі "Київській овочевій фабриці".

Зараз ви читаєте новину «У Голосіївському урочищі запанує торгівля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі