пʼятниця, 18 травня 2007 07:14

У Дніпровському районі ремонт потрібен тисячі ліфтів

— Ліфт будинку N 37 по вулиці Дубового поламали міліціонери, — розповіла на колегії Дніпровського району гендиректор КП "Україна житло сервіс" Ольга Стасюк. — 11 травня їхній колега застряв між поверхами. Аварійку вирішили не чекати — дістали його самі. Після цього ліфт зламався.

Від 11 травня ліфт у будинку навпроти Дніпровського райвідділу міліції не працює. Міліціонери кажуть, що вони тут ні до чого. Натомість Ольга Стасюк твердить, що зламали саме вони.

Хто тепер ремонтуватиме ліфт, невідомо. 53-річний голова Дніпровської РДА Олександр Сотніков вважає, що це мають зробити за кошт міліції — адже диспетчер твердить, що виклик був.

— Цього року ми виділили міліції 500 тисяч гривень. Гроші на ремонт треба взяти звідти, — каже він.

Місцеві жителі скаржаться, що ліфти в будинку ламаються постійно, хоча будівля нова

— "Свічці" нашій тільки сім років, — каже Світлана Балачан, 47 років. — Та тут тижнями пішки на свій сьомий поверх ходиш, бо зекономили на ліфтах, коли будували.

Загалом у Дніпровському районі працює 1465 ліфтів, яким понад 25 років. 1065 із них працюють із порушенням норм експлуатації. Що з ними робити, обговорювали в середу на громадських слуханнях у мерії.

— У бюджеті району грошей на ремонт немає. Реконструкція Ленінградської площі, мостові переходи через Броварський проспект на бульвар Перова і в мікрорайоні ДВРЗ з"їдають левову частку грошей, — каже Олександр Сотников.

Місяць тому в рахунках за комунальні послуги з"явився окремий пункт витрат на експлуатацію ліфтів — 27 коп. на місяць. Гроші служби ліфтів почнуть отримувати лише наприкінці травня. Проте вже зараз кажуть, що коштів бракуватиме.

У ліфтовій шахті загинув хлопчик

Ліфти у Дніпровському районі не лише погано працюють, а ще й небезпечні. У грудні 2005-го в ліфтовій шахті будинку на бульв. Давидова, 19 загинув 12-річний школяр Олексій Поліщук.
Хлопчик та його однолітки каталися на даху ліфта. Металевими гачками і шматками дроту вони відкривали двері до шахти. Пробралися туди без проблем.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпровському районі ремонт потрібен тисячі ліфтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі