середа, 28 травня 2008 07:12

У центрі згорів пентхаус латвійця

У ніч на понеділок згоріла квартира на останньому поверсі п"ятиповерхівки на вул. Михайла Коцюбинського, 9, у центрі міста. Пожежа сталася близько третьої ночі, загасили її на світанку. Із поверху евакуювали чотирьох мешканців. Ніхто не постраждав.

— Не чула ані диму, ані сирен, бо в квартирі стоять металопластикові вікна. Лише під ранок визирнула у вікно й побачила пожежні машини, — розповідає "ГПУ" Ярослава Володимирівна, 70 років, мешканка будинку.

Пожежа виникла у помешканні N28, в якому раніше розташовувалися три квартири. Два роки тому їх викупив громадянин Латвії Гвідо Смілтіньш і розпочав там ремонт. Кажуть, чоловік спершу мав намір щось добудувати зверху, але йому не дозволили.

— Пент-хаус — приватна власність латвійця, — підтверджує "ГПУ" Юрій Стеценко, 50 років, директор місцевого комунального підприємства "Ярославський". — Він там не жив, у квартирі тривали будівельні роботи. Причину займання встановлюють експерти. Складаємо кошторис збитків, треба відремонтувати дах, стіни в третьому під"їзді. Якщо вогонь виник із вини мешканця, звертатимемось у суд, аби відшкодувати збитки.

Місцеві кажуть: під час гасіння пожежі у помешканні щось вибухнуло. Пожежники таку інформацію заперечують.

Мешканці розповідають, що будинок звели у 1930 роках для працівників Академії наук. У ньому мешкав учений Євген Патон. На другому поверсі у під"їзді, де сталося займання, розташований меморіальний кабінет-музей композитора Віктора Косенка.

У листопаді 2005-го будівля уже горіла. Пожежа виникла через запалену свічку залишену без нагляду у помешканні N13. Вогонь гасили 3 год., полум"я випалило дві квартири. Під час ліквідації пожежі тоді евакуювали 13 мешканців.

Зараз ви читаєте новину «У центрі згорів пентхаус латвійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі