пʼятниця, 01 лютого 2008 07:07

Туристи потрапили в аварію

Невдоволеним повернувся з семиденної новорічної поїздки до Праги киянин Кирило, 32 роки. За півтора місяця до свят вони разом із дружиною Катериною купили путівку в компанії "Каліпсо-Тревел". До Чехії їздили з туроператором "Татур".

Дорогою до Праги, ввечері 28 грудня, туристи стояли на пустому українсько-польському кордоні аж 4 год. Затримало їх те, що українським водіям відкрили туристичні візи лише 29 грудня. От і чекали, поки буде можливість в"їхати в Польщу.

Замість обіцяного компанією тризіркового готелю в центрі Праги, частину групи, до якої потрапили Кирило з дружиною й малою донькою, поселили в передмісті під Прагою.

— Таке маленьке містечко, типу нашого Борисполя. Десь зовсім поруч був розташований аеропорт. Тому постійно, через кожних 2–3 хвилини, ми чули турбіни лайнерів, які сідали або злітали. Аби доїхати з нашого готелю в центр Праги, треба було витратити мінімум годину. А обіцяли ж готель у центрі столиці, — каже Кирило.

Двоповерховий автобус "Неоплан", який належав "Татуру", Кирила здивував. Згадує, що на першому поверсі було дуже холодно, а на верхньому — навпаки, надто жарко, аж не було чим дихати.

На території України, повертаючись із туру, автобус потрапив в аварію. Кілометрів за 120 від Києва він на великій швидкості раптом двічі різко смикнувся на трасі й почав гальмувати. Ззаду в нього в"їхала вантажівка "КамАЗ". На щастя, обійшлося без жертв і серйозних ушкоджень. Частина туристів почала ловити в темряві київські маршрутки.

Потім Кирилові знайомі розповідали, що в той самий час, із 29 грудня по 4 січня, та сама компанія "Татур" відправляла з Києва до Праги іншу групу туристів. Ті повернулися з туру дуже задоволені. Вони справді мешкали в центрі, а харчувалися в дорогому ресторані.

Зараз ви читаєте новину «Туристи потрапили в аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі