понеділок, 13 серпня 2007 07:10

Три станції метро збудують до кінця 2008 року

СТАНЦІЇ метро Деміївська, Голосіївська та Васильківська відкриють наприкінці наступного року. Про це на брифінгу минулого тижня повідомив начальник Київського метрополітену Петро Мірошников, 50 років.

— До ВДНХ ми "дійдемо" до 2011 року, — запевняє він. — А от депо Харківська відкриємо вже через три тижні.

Міська влада до 2011 року виділила Київському метрополітенові 10 млрд грн на будівництво станцій, і ще майже 5 млрд — на купівлю нових потягів.

— Найперше, що ми зробимо, — збудуємо другий вихід на метро Вокзальна, — каже Мірошников. — А також розпочнемо будувати троєщинську лінію, кошторис якої складає 5,3–5,7 мільярда гривень.

Довжина майбутньої лінії — 16 км, на ній буде 12 станцій. Це розв"яже проблему сполучення Троєщини з Правим берегом (на масиві мешкає близько 350 тис. киян). До кінця 2011-го метрополітен має намір відкрити станцію Львівська брама. Позавчора вирішили, що там  будуватимуть вихід незалежно від забудови Львівської площі. Найближчим часом керівництво метро оголосить тендер на розробку проекту.

Зараз ви читаєте новину «Три станції метро збудують до кінця 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі