пʼятниця, 08 липня 2011 16:57

Табачник відібрав у могилянки магістрів

Табачник відібрав у могилянки магістрів

Могилянська школа журналістики та інші маґістерські програми НаУКМА залишилися без держзамовлення.

Про припинення фінансування Міністерство освіти повідомило вже після завершення прийому документів від абітурієнтів, написав на своїй сторінці у Facebook Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики.

"Вчора був останній день прийому документів, а сьогодні нам надіслали 0 місць. При тому, що документи на програму подало 60 людей. Багато хто з них навряд чи зможе платити 19 тис. грн на рік, не працюючи при цьому", – повідомив Федченко.

Раніше міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що держзамовлення на фахівців і магістрів буде залежати від кількості кращих студентів, які одержали в цьому році ступінь бакалаврів.

Окрім того, Кабмін затвердив скорочення обсягів держзамовлення. Цього року держава виділить кошти на навчання 106,5 тисяч бакалаврів, що на 19% меньше обсягу минулого року.

Як відомо, Табачник і Києво-Могилянська академія давно перебувають у конфлікті через законопроект "Про вищу освіту". Президент університету Сергій Квіт звинуватив Міністерство освіти в оголошенні війни, при цьому зазначивши, що це є ініціативою Дмитра Табачника.

Міністр освіти виступає за скорочення невеликих університетів. Новий закон про освіту може позбавити Могилянку статусу університету, перетворивши його на коледж.

Зараз ви читаєте новину «Табачник відібрав у могилянки магістрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі