середа, 22 травня 2013 10:48

"Свободівці" знову виламали двері Київради

У залі Київради четверо депутатів ВО "Свобода" виламали двері. Це сталося перед початком сесії після брифінгу секретаря Київради Галини Гереги . Четверо нардепів на чолі з Ігорем Мірошниченком та Андрієм Іллєнком, разом з помічниками та громадськими активістами, прийшли, аби проконтролювати голосування земельних питань міськими депутатами.

Депутатів Верховної Ради охорона пропустила, але їхніх помічників — ні. Тоді "свободівці" вирішили взяти штурмом двері сесійної зали.

Троє міліціянтів, які стояли на вході, не змогли стримати натиск нардепів та їх помічників, і ті, штовхаючи, просто виламали двері до сесійної зали із криками "Виконуйте закон про місцеве самоврядування!".

"Нардепи та їх помічники виламали двері Київради. Зараз ми будемо шукати винних, а також тих, хто оплатить пошкодження", — сказав начальник охорони Олександр Іващенко.

Андрій Іллєнко щодо штурму сказав наступне:

"Київрада вже не є легітимним ораганом, а перетворюється на узурпаторське збіговисько. Це остання сесія, дерибан, коли вони сотні земельних комунальних питань винесли на сесію, для того щоб останній раз продерибанити Київ в стилі Льоні Черновецького. Сьогодні група нардепів та громадських активістів прийшла на сесію Київради для того, щоб проконтролювати та подивитися в очі тим депутатам, які хочуть дерибанити Київ. Невідомо, на яких підставах Київрада раптом відмовилась пропускати до сесійної зали помічників нардепів, адже це прямо суперечить закону про місцеве самоврядування і статус помічника народного депутата. Консультант має право безперешкодно перебувати на сесіях місцевих органів самоврядування в Україні. Тому сьогодні невідомо на яких підставах міліція порушила усі ці закони, але справедливість відновлено. Зараз народні депутати, громадські активісти і помічники знаходяться у сесійній залі: ми будемо вимагати слова для виступу, щоб заявити про свою позицію та слідкуватимемо за персональним голосуванням. Сьогодні бачимо, що є певний переляк, але наша позиція проста — ми захищаємо інтереси киян."

На зауваження журналістів про те, що депутати та їх помічники зламали двері у Київраді, Іллєнко зауважив: "Поламані лише завіси, це чепуха. Скільки там потрібно відшкодувати? 200 гривень? Нема проблем — це ціна демократії."

 

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" знову виламали двері Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі