понеділок, 19 січня 2015 15:36

Столичну церкву Московського Патріархату можуть передати УПЦ КП

Столичну церкву Московського Патріархату можуть передати УПЦ КП
Фото: relax.com.ua

Церкву Московського Патріархату в Києві можуть передати Київському Патріархату УПЦ

Про це заявив Голова Святошинської РДА в м.Києві Ілля Сагайдак, коментуючи скандальну поведінку настоятеля парафії МП під час похорон Героя АТО, пише ТСН.

13 січня, обороняючи Донецький аеропорт, трагічно загинув 33 річний киянин Роман Корзун потрапивши під обстріл терористів в Пісках. На жалобному заході настоятель парафії Московського патріархату Отець Адам, якого запросили відспівувати загиблого, вчинив скандал, порушуючи ритуал, почав читати присутнім лекцію про "руський мир" та марність військових дій, а пізніше взагалі відмовився їхати на кладовище, пославшись на необхідність обслугувати ще декілька замовлень та освятити чиюсь квартиру.

"Не християнська поведінка місцевого священика Московського патріархату - яскрава демонстрація бездушних і цинічних технологій Кремля, насаджуючих російську пропаганду через своїх заангажованих священнослужителів. Таке нехтування до почуттів сім'ї загиблого Героя з боку представників Московського патріархату та ворожа пропаганда є злочином і відповідного листа я направлю до СБУ", - зазначив Ілля Сагайдак.

Після інциденту, на якому було біля 500 присутніх та резонансу, який викликав сюжет на 1+1, надійшло багато звернень киян з проханнями негайно відреагувати і перевірити діяльність церкви Московського патріархату, де проводить служіння скандальний Отець Адам.

Громада висуває пропозицію передати цей храм Київському Патріархату УПЦ. Зазвичай, я проти втручання в церковні справи, але в цьому випадку, я підтримаю таке рішення та буду всіляко сприяти громаді у цьому питанні, - завершив Голова Святошинської РДА в м.Києві.

Зараз ви читаєте новину «Столичну церкву Московського Патріархату можуть передати УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі