середа, 18 листопада 2020 14:52

Стало відомо, як святкуватимуть Новий рік у Києві

Новий 2021 рік у Києві планують проводити без фудкортів, масштабних концертів та масових гулянь через пандемію.

Про це повідомляє "Українська правда".

Цьогоріч не планується навіть великий концерт у новорічну ніч. Запалення ялинки відбудеться 19 грудня о 19:00. Поки невідомо, як саме відбуватиметься це дійство. Оскільки великий вплив на це матиме епідеміологічна ситуація.

"Наближається Новий рік. Ми, звісно, готуємось. А щодо обмежень, які діятимуть в Україні, їх ми дотримуватимемося. У нас є декілька планів щодо святкування. Єдине, ми відмовились однозначно від фудкорту, де треба щось готувати. Залишимо щось легеньке, що можна за склом зробити і з вікна подати – кава, чай, какао, глінтвейн – це лишиться і буде в маленьких будиночках. Можливо, ще будуть сувеніри. Усе інше – концерти, святкування дня Святого Миколая – на це все будуть обмеження", - розповідає організатор святкувань Ігор Добруцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українських селах з'явиться швидкісний інтернет

Головна ялинка на Софійській площі буде штучна. Її висота становитиме 31 м. Тематика цьогорічного свята "Казковий ліс", тому прикрашатимуть її шишки, жолуді, білочки, грибочки та капелюх зверху. Святкове дерево обійдеться в 5-7 млн грн. З міського бюджету коштів не витрачатимуть, оплатять її спонсори та рекламодавці. Вибір штучної ялинки пояснюють багатьма проханнями киян. Новорічне дерево прикрасять понад 1,5 тис. іграшок та понад 10 км гірлянд.

Автор: facebook.com/FolkUkraine
  Гірка на Подолі
Гірка на Подолі

Організатори зроблять 2 катки – на Подолі та біля Арки дружби народів. Також на Подолі зроблять гірку. Усе це працюватиме з дотриманням карантинних заходів.

Автор: facebook.com/FolkUkraine
  Каток на Подолі
Каток на Подолі

Лазерне шоу і світлові привітання на Арці дружби народів планують в онлайн-форматі.

Також проводитимуться відео-трансляції біля головної ялинки, щоб жителі Києва могли провести свята вдома.

На Новий рік українці матимуть офіційні 3 вихідні дні поспіль: 1 січня - п'ятниця та субота і неділя, які припадають на 2-3 січня. 31 грудня - офіційно робочий день.



Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як святкуватимуть Новий рік у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі