четвер, 22 травня 2008 07:06

Служба "112" іде на порятунок киянам

  Кандидат у мери столиці Віталій Кличко (праворуч) і його команда презентують програму ”Обличчям до киян”
Кандидат у мери столиці Віталій Кличко (праворуч) і його команда презентують програму ”Обличчям до киян”

Відтепер Київ може почуватися у безпеці: міському управлінню Міністерства надзвичайних ситуацій передано сервер служби порятунку "112" п"ятого покоління. Цей подарунок спроможний допомогти врятувати тисячі життів та майна на мільйони гривень.

Нове обладнання приходить на зміну системі "Дозор", яка сьогодні служить потребам столичної пожежної служби. "Дозор" застарів морально й фізично, але до останнього часу замінити його не було можливості.

Властивості сервера служби "112" дозволяють ефективно координувати діяльність аварійних та екстрених служб. Ця система проста в управлінні. По-перше, вона приймає вхідні дзвінки з будь-яких типів телефонів, з мобільного зателефонувати на цей номер можна навіть без наявності сім-карти. По-друге, одразу після визначення номера вхідна система з"ясовує місцезнаходження того, хто дзвонить, а диспетчер у цей час завдяки спеціальному опитувальному листу розпитує співрозмовника про надзвичайну подію. Якщо сталася пожежа, система дозволяє за кілька хвилин відправити СМС-повідомлення з попередженням про можливу небезпеку всім, хто перебуває в зоні небезпеки. Диспетчер зможе не лише визначити потрібну кількість пожежних екіпажів, необхідних для ліквідації займання і спеціалізацію рятувальників, а й вибрати найбільш оптимальний маршрут їхнього просування до місця події.

Сервер служби "112" дозволяє обробляти дзвінок протягом 6 с. Це важливо для оперативного надання допомоги тим, хто втрапив у халепу.

Ініціатором подарунка мимоволі став Віталій Кличко. Свого часу він наголосив на цій проблемі. Заявив, що міські рятувальники потребують сучасної техніки. І знайшлися люди, які подарували таку техніку столичному МНС.

Використання нового обладнання дозволить рятувальникам Києва працювати значно ефективніше. Крім того, воно сприятиме проведенню в Україні Євро-2012. Адже створення загальнонаціональної служби порятунку є однією з умов УЄФА для проведення чемпіонату Європи з футболу. Спочатку "112" буде розгорнуто в столиці, а з часом — і в решті регіонів країни. Так поступово Україна стане повноправним учасником загальноєвропейської служби порятунку "112". Враховуючи унікальне географічне положення нашої держави, цей процес не забариться.

Але головний наслідок модернізації комунікаційної системи рятувальних служб у тому, що тепер спокійніше почуватимуться мільйони киян.

Зараз ви читаєте новину «Служба "112" іде на порятунок киянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі