вівторок, 27 лютого 2007 16:22

Сліпа Степанида Карасьова бачила незнайомих дітей

Минулого четверга поминали Степаниду Карасьову, 84 роки. Вночі жінці стало погано. Померла вона на руках онуки Вікторії, 42 роки.

Степанида Афанасіївна народилася на Одещині. Жила в селі. Працювала нянею, кухарем у дитсадку. Одружилася з військовим Дмитром Караманом. Разом вони прожили сім років, народилася донька. Потім чоловік трагічно загинув, а жінка вийшла заміж. Цей шлюб тривав 30 років. Вітчим любив прийомну доньку й онуків. Кілька років тому Степанида Афанасіївна овдовіла вдруге.

— Бабуся була життєрадісною. Досі пам"ятаю, які вона готувала вареники з вишнями й пиріжки. У дитинстві дуже мене балувала, — згадує Вікторія.

Степанида Афанасіївна дочекалася двох онуків і трьох правнуків, зараз їм — 19, 18 і 9 років.

Чотири роки тому Вікторія забрала бабусю до Києва. Жінка  осліпла, перенесла три інсульти, сама жити не могла. У селі в Степаниди Афанасіївни залишилося 30 соток землі.

Онучка каже, за тиждень до смерті бабуся зізналася, що бачить біля себе дівчаток. Вікторія думала, що вона марить.

— А напередодні смерті бабуся сказала мені: "Викуся, спасибо, что вы за мной ухаживали". Тієї ж ночі її не стало, — каже Вікторія.

Степаниду Карасьову поховали на Північному кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Сліпа Степанида Карасьова бачила незнайомих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі