понеділок, 16 липня 2007 07:00

Районну адміністрацію Подолу закидали грошима

12 липня біля Подільської райадміністрації півсотні людей протестували проти розпродажу майна галерей.

Вони прийшли із плакатами "Депутати, врятуйте Андріївський узвіз" та лялькою "рейдера-олігарха" на вулицю вийшли півсотні людей. Серед них відомі художники та галеристи, у яких відбирають майстерні. Художники з Андріївського скаржаться, що мальовничу вулицю, яку називають українським Монмартром, перетворять на звичайний діловий район. Зараз митці продають там свої вироби іноді просто на бруківці.

— Якщо вони хочуть грошей, то ось їм! — вигукували у натовпі й кидали під двері будівлі жмені монет по одній, дві, десять копійок.

— Тільки не кидайте по 50 копійок, — закликав 43-річний Євген Карась, керівник Асоціації Артгалерей України.

Галереї "Мистецький курінь" на вул. Пирогова та "Галерею Ра" на вул. Богдана Хмельницького уже віддали під офіси приватним підприємцям. Рейдери поставили нові замки в Асоціації артгалерей та в Центрі мистецтв "Совіарт" на Андріївському узвозі. Погрожують виселенням Спілці композиторів України, Будинку актора і театру "Актор". Усі ці заклади розташовані в центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Районну адміністрацію Подолу закидали грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі