вівторок, 24 липня 2007 18:45

П"яний водій переїхав колію під закритим шлагбаумом

Автор: фото: УНІАН
  Розбитий ”москвич” на колії поблизу станції ”Васильків-1”
Розбитий ”москвич” на колії поблизу станції ”Васильків-1”

У неділю швидкий потяг, який рухався з боку Фастова, збив на залізничному переїзді поблизу станції "Васильків-1" автомобіль "москвич".

Аварія сталася вночі. Від удару автомобіль протягнуло коліями ще метрів зо двадцять. Із металевої "гармошки", в яку перетворилась машина, залізничники витягли двох жителів одного із сіл на Черкащині — 29-річного Віталія Білокурова та 28-річного Віталія Риженка. У першого переламані нога та ключиця. Окрім того, в нього закрита черепно-мозкова травма. Риженкові від удару переламало ключицю і сильно ушкодило плече.

— Автомобіль порушив усі існуючі правила переїзду залізничних колій. Водій проігнорував попереджувальні сигнали. Ви уявіть, він виїхав на переїзд під опущеним шлагбаумом! Зараз ми навіть не можемо точно вияснити, хто саме керував машиною. Обидва чоловіки були настільки п"яними, що не могли вимовити жодного слова, — розповідає "ГПУ" Олександр Дармостук, 33 роки, прес-офіцер Управління ДАІ Київської області.

Через аварію було зірвано графік руху швидких потягів та електричок на ділянці Фастів — Київ. Декілька швидких потягів та електричок запізнилися до Києва більш як на годину.

Залізничний переїзд біля станції Васильків-1 непогано проглядається в обидва боки, тому лише п"яний водій міг не помітити потяга, який прямував уночі з увімкненим потужним ліхтарем. Місцеві жителі розповідають, що пасажири "москвича" вижили завдяки тому, що потяг відходив від перону і не встиг як слід розігнатись, під"їжджаючи до переїзду (відстань від перону до шлагбаума — не більше 100 м).

Як правило, у таких аваріях водії та пасажири автомобілів гинуть на місці.

Кількість аварій на переїздах зростає


За даними Головного управління безпеки руху та екології "Укрзалізниці", 2006 року сталося 117 ДТП на залізничних переїздах. Протягом попереднього, 2005-го, таких аварій фіксували набагато менше (81). Торік у таких ДТП загинуло 26 осіб, травмовано — 39. При цьому такі пригоди трапляються зазвичай саме з вини водіїв.

Зараз ви читаєте новину «П"яний водій переїхав колію під закритим шлагбаумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі