понеділок, 01 вересня 2008 16:55

Проїзд у маршрутках подорожчає удвічі

Міські приватні перевізники хочуть підвищити ціну на проїзд у маршрутках до 3 грн.

Деякі планували зробити це з 1 вересня. Пояснюють свої дії подорожчанням пального, запчастин і потребою виплачувати банківські кредити.

— Поки що працюємо по-старому. Можливо, вартість проїзду підвищимо з 1 вересня. Піднімати потрібно до 3 гривень там, де зараз проїзд становить гривню 50 копійок. Але тоді доведеться платити більші податки. Та й кількість пасажирів після цього може зменшитися. Ми ведемо зараз переговори з працівниками підприємства, чи варто підвищувати ціну, — розповів "ГПУ" у п"ятницю Юрій Ковалевич, 39 років, директор підприємства "Кийтранс-2005".

Начальник фірми "Київські каштани" Олександр Бондаренко каже: не підвищуватиме ціну на маршруті, який обслуговує, бо має договір із мерією. Згідно з документом вартість проїзду не повинна перевищувати 1,50 грн.

Дехто вважає: проїзд на маршрутці має дорівнювати вартості літра пального (1 л дизпального в місті коштує 6,60 грн). Приватний підприємець Ігор Гусак, 33 роки, зауважує: такі наміри перевізники висловлюють усерйоз. Бо після нещодавньої заяви мерії, що в бусах слід установити кондиціонери, системи супутникової навігації, теперішні тарифи стануть збитковими.

— Після того, як "Київпастранс" підніме ціни на своїх маршрутах, ми переглянемо власні тарифи. "Київпастранс" має вирішувати питання про подорожчання проїзду на усіх маршрутах до 1,5 гривні 10 вересня. У нас вартість проїзду в середньому підніметься на 50 копійок. На найдовших маршрутах — до 3 гривень. Але 1 вересня наші пасажири ще їздитимуть за старими цінами, — веде далі Гусак.

Востаннє приватні перевізники підвищували ціни в березні 2008-го. Нині максимальна вартість проїзду у маршрутці, визначена мерією — 1,75 грн.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у маршрутках подорожчає удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі