субота, 02 лютого 2008 07:07

Посол Азербайджану потрапив у ДТП біля амбасади

  Працівник міліцейського евакуатора розглядає у четвер зранку на вул. Глибочицькій пошкоджений аварією посольський ”Мерседес”. Червоні дипломатичні номери і прапорець Азербайджану водій посла зняв із машини через годину після ДТП
Працівник міліцейського евакуатора розглядає у четвер зранку на вул. Глибочицькій пошкоджений аварією посольський ”Мерседес”. Червоні дипломатичні номери і прапорець Азербайджану водій посла зняв із машини через годину після ДТП

У четвер о 8.55 Талят Мусеіб огли Алієв, 65 років, посол Азербайджану в Україні, потрапив у аварію неподалік салону "Балтеко", де торгують ваннами та сантехнікою.

ДТП сталося за 200 м від посольства, розташованого на Подолі по вул. Глибочицькій, 24. Дипломат їхав у темно-синьому представницькому лімузині "Мерседес S350" із двома працівниками амбасади.

Водій "мерседеса" виїхав на зустрічну смугу, аби обігнати на перехресті з вул. Лук"янівською автомобілі, що зупинилися на червоне світло світлофора. Попереду, теж на зустрічній смузі, стояв червоний "Шевроле Авео", що належить Євгенові, 27 років. Чоловік повертав ліворуч, до автомийки. "Мерседес" ударив "шевроле" з боку водія. Дверцята "авео" зім"ялися. У "мерседеса" зігнувся капот, розбилися бампер і права фара, спрацювали передні подушки безпеки.

— Хотів помити машину. Бо мав забрати дружину та доньку з пологового. Я й не думав, що на зустрічній смузі мене влуплять, — каже Євген, застібаючи замок на сірій спортивній куртці.

Від удару "шевроле" виїхало на тротуар. У той час на ньому не було пішоходів. Водій розсік голову до крові об бокове скло.

Після зіткнення пасажири "мерседеса" пішки рушили до амбасади. На місці пригоди залишився водій. Потім приїхали зо п"ять посольських машин. Вони простояли 5 хв. і роз"їхалися.

— Мы опаздывали на встречу. Я вез посла в Министерство топлива. Поэтому и выехал на "встречку". Сильно испугался за Евгения, думал, чтоб он жив остался, — розповідає "ГПУ" із ледь чутним східним акцентом смаглявий Андрій, водій "мерседеса".

Інспектори ДАІ приїхали за годину — їх викликали водії. Під час оформлення ДТП виявилося, що авто посла не застраховане.

— Київ — таке непередбачуване місто, аварія може статися будь-коли, а "мерседеси" не страхують, — дивується Євген.

У салоні "Автомобільний дім "Україна", на Столичному шосе, 90, авто такої моделі коштує 96 тис. 475 євро.

Водій посла розповідає кореспондентові "ГПУ", що одразу ж після аварії його звільнили. В амбасаді він працював одночасно й охоронцем.

— После ДТП начальство сказало, чтобы я пришел сегодня и забрал трудовую. И что сам буду оплачивать ремонт машины. Мне кажется, здесь ремонта тысяч на пятнадцять долларов, — каже Андрій.

Хто винен у аварії, правоохоронці не сказали. Усе має вирішити суд.

Євген працює директором будівельної фірми. "Авео" купив торік, одразу ж застрахував. Дружині про аварію не розповів. Зателефонував у пологовий, сказав, приїде пізніше.

Два місяці тому в аварію потрапив посол Китаю

30 листопада 2007-го внаслідок ДТП був шпиталізований посол Республіки Китай Чжоу Лі.
Аварія сталася на перехресті вулиць Шота Руставелі та Саксаганського. Джип "Рейндж Ровер" з"їжджав із тротуару на проїжджу частину і не пропустив посольського "мерседеса". Амбасадор, його водій та пасажир отримали тілесні ушкодження. Усіх доправили в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Посол Азербайджану потрапив у ДТП біля амбасади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі