середа, 26 січня 2011 18:47

Попов: Мерія не винна, що у киян взимку холодні батареї

Попов: Мерія не винна, що у киян взимку холодні батареї

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заперечує провину столичної мерії за холодні батареї у квартирах киян.

"У нас залишається наш борг 150 млн грн (перед АК "Київенерго" з компенсації різниці а тарифах. - ред.), а не 1 млрд, і не більше", - заявив він журналістам у середу.

Він також нагадав, що згідно з чинним законодавства з другої половини 2010 року за компенсацію різниці в тарифах несе відповідальність орган, який відповідає за тарифну політику, тобто Національна комісія регулювання електроенергетики.

Попов зазначив, що Київ у першій половині 2010 року мав заборгованість по компенсації тарифів перед "Київенерго" в сумі 2 млрд грн, однак у тому ж 2010 році з них було погашено 1 млрд 850 млн грн.

"Я вважаю, що якихось більших зобов'язань, ніж ті, які я назвав, у нас перед "Київенерго" немає", - сказав він.

За словами Попова, з другої половини 2010 року компенсації по різниці в тарифах повинні здійснюватися урядом за рахунок коштів державного бюджету.

"Юридично так має бути. І я знаю, що була нарада за участю прем'єр-міністра. Я знаю, що готується рішення, щоб внести зміну до держбюджету по компенсації різниці в тарифах", - зазначив Попов.

Як повідомлялося, 19 січня підприємство з газопостачання та газифікації ПАТ "Київгаз" приступило до припинення транспортування газу до об'єктів АК "Київенерго". Раніше "Київтрансгаз" неодноразово знижував тиск газу для теплоелектроцентралей "Київенерго" через борги енергокомпанії за спожитий газ.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Попов: Мерія не винна, що у киян взимку холодні батареї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі