пʼятниця, 02 листопада 2007 07:01

Поблизу Райдужного відкриють новий гіпермаркет

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Поблизу гіпермаркету ”О’КЕЙ” на пр-ті Ватутіна (масив Райдужний) зводять естакаду й паркінг. Сам магазин готовий прийняти перших покупців
Поблизу гіпермаркету ”О’КЕЙ” на пр-ті Ватутіна (масив Райдужний) зводять естакаду й паркінг. Сам магазин готовий прийняти перших покупців

Зо два місяці увага жителів лівобережних масивів Троєщини, Райдужного та Воскресенки прикута до гігантської будівлі. Вона виросла як гриб після дощу на півострові перед масивом Райдужний. Кілька тижнів тому на споруді металевого кольору з"явився великий неоновий напис червоними літерами "О"КЕЙ".

Так утілюють у життя проект забудови "Дніпровська пристань". Уперше інвестори та колишня міська влада заговорили про "Дніпровську пристань" п"ять років тому, навесні 2002-го.

Першим відкриють новий гіпермаркет "О"КЕЙ". Він уже  готовий до експлуатації. Як дізнався кореспондент "ГПУ", до магазину вже завезли продукти харчування, промислові товари та одяг. У торговій залі площею 18 тис. кв. м гудуть морозильники та холодильні вітрини, увімкнене освітлення. Вхід до зали охороняють, пересічних людей до приміщення не впускають. Кажуть, власники мережі не хочуть, аби місто дізналося про їхні професійні секрети завчасу.

Виробники продуктів та приватні підприємці удень і ввечері підвозять до супермаркету продукцію.

— Я привіз ялинкові прикраси. Скляні іграшки, електричні гірлянди. Усе, що кияни купують до Нового року. Шкода, але всередину мене не пропустили, лише прийняли товар. Кажуть, там щось вражаюче. Величезну махіну побудували за кілька місяців, — ділиться враженнями приватний міський підприємець Анатолій Сагайдак, 47 років.

Інвестори мають намір відкрити "О"КЕЙ" 14 листопада. Не виключено, що відкриття можуть перенести. Та запевняють, що гіпермаркет почне працювати не пізніше 28 листопада.

Нині будівельники облаштовують територію навколо споруди. Накривають бетонними перекриттями естакаду, яку зводить "з нуля" товариство "Мостобудівельна компанія". Роблять дворівневий паркінг, розрахований на 1400 автомобілів.

Під будівлею гіпермаркету є інший паркінг, розрахований ще на 600 машин. Інвестори переконують: ті, хто їздить скуповуватися на авто, завжди матимуть місце неподалік гіпермаркету. За власні кошти замовники побудували автомобільну розв"язку, що спростить під"їзд до гіпермаркету з обох боків просп. Ватутіна. На окрему двосторонню дорогу можна з"їхати з просп. Ватутіна, проїхати під мостом через Десенку та виїхати до маркету. Тією ж дорогою можна виїхати з "О"КЕЙ" та повернутися на проспект, щоб їхати на Правобережжя.

Директор нової торговельної мережі — вірменин Армен Папазян

Директор нової торговельної мережі "О"КЕЙ — Україна" — вірменин Армен Папазян. Його часто бачать на будівництві. Робітники та керівники подейкують, наскільки швидко й чітко Армен Папазян вирішує питання запуску гіпермаркету в експлуатацію. Із часом мережа "О"КЕЙ" планує побудувати в Києві ще один центр. Зараз іде будівництво подібних гіпермаркетів у Криму, Запоріжжі й Харкові. А гіпермаркет у Кривому Розі відкриється на тиждень пізніше київського.

Гіпермаркет — це лише перший об"єкт величезної інфраструктури, яку зводитимуть поступово в урочищі Запісоччя. Потім будівельники візьмуться за будівництво торговельно-розважального комплексу. У ньому відкриють багатозальний кінотеатр, боулінг, дитяче містечко. Після цього інвестор, товариство "Дніпровська пристань", споруджуватиме житлове містечко. На плані забудови, який розробили кілька років тому, на півострові розмічені місця для чотирьох висоток — однієї 16- та трьох 25-поверхівок. Потім мають упорядкувати набережну затоки Десенки.

— Я думаю, що рівних "Дніпровській пристані" торговельних центрів у Києві нема. Навіть "Караван" удвічі менший  від "О"КЕЙ" за торговельною площею. У торговому залі нового гіпермаркету продаватимуть одяг, косметику, побутову хімію, автотовари, товари для відпочинку й туризму. Мені здається, що інвестор будував "О"КЕЙ", аби він став першим не на Лівобережжі, а у всьому Києві, — розповідає "ГПУ" Олександр Лиштва, 43 роки, керівник проектів товариства "ПРИЗМА Девелопмент". Це підприємство керує будівельними проектами "Дніпровської пристані" на території всієї України.

Керівники будівництва в урочищі не заперечують, що загальна вартість зведення містечка "Дніпровська пристань" сягає кількох мільярдів гривень.

Проект забудови розробляв Сергій Бабушкін

Проект забудови урочища Запісоччя розробляла архітектурна спілка Сергія Бабушкіна, 60 років. На будівництві гіпермаркету зайняті тисячі робітників і спеціалістів.
Олександр Лиштва каже, що після завершення побудови містечка в цьому місці, напевне, працюватимуть кілька тисяч киян. Переважно у сфері торгівлі й обслуговування. Нині біля входу до нового гіпермаркету збираються охочі отримати роботу.
Мережа гіпермаркетів "О"КЕЙ" прийшла до Києва з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Райдужного відкриють новий гіпермаркет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі