пʼятниця, 29 серпня 2008 18:19

Олена Скрипник зламала ногу на крутих сходах

У вівторок кілька лікарів і сусідів зносили на покривалі до "швидкої" жительку столиці Олену Скрипник, 76 років. Машина не могла під"їхати до оселі, в якій мешкає пенсіонерка.

— Це все через те, що ми — наче на острівці живемо. Спершу розтягла м"язи на тих східцях, а тепер і ногу зламала. Так мучуся, — зітхає вона. Розмовляємо в лікарні на вул. Підвисоцького, 4а на Печерську.

У травні пенсіонерка спускалася крутими сходами біля її приватного будинку на вул. Товарній, 4а (Печерськ). Заточилася й упала. Викликали "швидку". Лікарі вирішили, що спускати жінку сходами, аби везти в лікарню, — небезпечно. Тому гіпс наклали вдома. Ще за місяць вона вдруге впала на тих самих сходах. Знову зламала ліву ногу вище коліна, де було розтягнення. У вівторок зламана нога розболілася через неправильне зростання кістки. Жінку вирішили везти до лікарні. Нині вона не піднімається із лікарняного ліжка.

Три будинки на вул. Товарній, NN4а, 6а і 8а, розташовані ніби на гірському плато. Потрапити до них можна, лише піднявшись крутими сходами на 10-метрову висоту. Східці ведуть із двору будинку N12 на бульв. Дружби народів. На тому ж узвишші розташовані школа й дитсадок. Дійти до них можна без проблем — є окрема дорога. Місцеві хочуть, аби школа зробила прохід мешканцям трьох будинків до своїх осель. Учителі проти цього.

школу побудували у 1960-х. Прохід до пологої дороги перекрили. Мешканцям натомість виклали 25 східців із бетону.

— Але ж вони вузькі — дві людини не розійдуться! Та й покришилися від часу. Раніше, коли була стежка і я була молодша, то взимку з"їжджала, — каже жінка, показуючи руками на сідниці. — А тепер там неможливо нормально зійти!

— Якщо тут виникне пожежа, то згоримо ми у своїх будинках швидко. Жодна пожежна машина до нас не під"їде, — каже Віктор, сусід Олени Скрипник.

Жителі зверталися в мерію, просили зробити їм дорогу. Там відповіли: шкільне подвір"я чіпати не можна.

Скрипник — учителька англійської мови, на пенсію вийшла 1992-го.

— Ми проти, аби робити дорогу чи прохід через шкільне подвір"я. Там же діти бігають! Це порушення правил безпеки. Якщо дозволити комусь хвіртку зробити, то із часом там і машинами їздитимуть, — каже "ГПУ" Надія Папченко, 52 роки, заступник директора сусідньої школи N80.

Олені Скрипник наступного тижня мають робити операцію — ламати й заново складати кістки на стегні. Жінка переживає, чи витримає серце:

— Як аналізи будуть добрі, буде операція. Тепер я заблокована. Буду доживати віку, не виходячи із хати.

Зараз ви читаєте новину «Олена Скрипник зламала ногу на крутих сходах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі