четвер, 17 липня 2008 07:15

На Стрітенській спалили дитячий візок

Минулого тижня невідомий спалив ущент дитячий візочок. Історія сталася в 9-поверхівці на вул. Стрітенській, 13, неподалік Львівської площі.

— Від візочка нічого не залишилося. А в нас — 6-місячна донька Наталя, — розповідає "ГПУ" його власник Андрій Юрченко, 31 рік. — Підозрюю, його спалили навмисне, аби допекти мені.

Візочок Андрієві подарували батьки. Він потриманий, нова модель коштує майже 1,5 тис. грн. Чоловік підозрює в підпалі домоправительку Валентину Коляду. Кілька місяців тому Андрій, його дружина та бабуся перестали оплачувати роботу консьєржок у під"їзді.

— Бо платити за них непотрібно. На вході в під"їзд є кодовий замок. Двері на ніч зачиняємо на засув. А Валентина Коляда розізлилася на мене, бо я не плачу.

Три місяці тому консьєржки відмовилися працювати.

— Вимагали, аби їм збільшили платню. Раніше мешканці платили по 10 гривень із людини. У під"їзді 27 помешкань. Тепер Коляда сказала, аби ми платили по 30 гривень із кожної людини. Для нас це задорого, — вважає Андрій. Додає, що не всі сусіди були згодні платити більше.

Переставши працювати, консьєржки звільнили приміщення на першому поверсі. Раніше там була кімнатка, де мешканці ставили дитячі візки. Домоправителька закрила це приміщення на ключ. Андрій просив Валентину Коляду, аби дозволила, доки немає консьєржів, залишати в ньому візок. Та жінка відмовила. Візок не поміщався у ліфт, Андрій спершу виносив його на п"ятий поверх. Зрештою почав залишати під сходами, прив"язував на замок до перил.

— За кілька годин до пожежі мені зателефонувала сусідка з дев"ятого поверху. Сказала, звуть Свєтою. Потім розповіла, що в під"їзді знову працюватимуть консьєржки і наша квартира має сплатити 90 гривень. Я платити відмовилася. Тоді Свєта питає: "А ви не боїтеся, що бомжі щось кинуть у візочок і він згорить?", — згадує Ніна Сидоренко, 83 роки, бабуся Андрія Юрченка.

У четвер близько десятої вечора візочок згорів. Коли Андрій збіг униз, пожежники загасили вогонь. Від візка залишився металевий каркас. Згоріли дитячі пелюшки, кілька іграшок і туристичний килимок. Юрченко збиратиме гроші на новий. Пожежники зареєстрували випадок на вул. Стрітенській як пожежу сміття. Рятувальники кажуть, ознак підпалу не побачили. У під"їзді дотепер смердить спаленою пластмасою.

У вівторок увечері жителі Стрітенської, 13 зібралися у дворі. Радилися, що слід установити нові двері з магнітним замком і відмовитися від послуг консьєржів. Валерій Юрченко, батько Андрія, звинуватив Валентину Коляду. Мовляв, жінка не реєструвала консьєржок офіційно, а бухгалтерію вела на папірцях. Після цього домоправителька сказала, що не хоче керувати господарськими справами будинку. Андрій написав заяву до міліції, має намір іти до суду. Поговорити з Валентиною Колядою "ГПУ" не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «На Стрітенській спалили дитячий візок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі