пʼятниця, 09 листопада 2007 07:08

На Саксаганського відкрили ресторан "ЦК"

7 листопада мережа ресторанів "Світова карта" відкрила неподалік Національного спорткомплексу "Олімпійський" ресторан "ЦК".

Розташований він на Саксаганського, 1г, у будівлі казино "Імперіал". На одному поверсі з "Центральним Комітетом" сусідить ресторан грузинської кухні "Алазані", а поверхом нижче — японський "Асахі".

Біля входу до зали стоять охоронці в костюмах з навушниками. Гардеробник видає червоні номерки. Фойє обклеєне пожовтілими радянськими газетами й журналами, серед них — старий "Огонек". Під стіною — шкіряний темно-малиновий диван, прикрашений цвяхами з великими головками. У старих рамках висять фотографії генсеків КПСС.

Стелю центральної зали завішено прапорами союзних республік. Є Кремлівська стіна з вікнами. Через них можна бачити, як метушаться на кухні люди в халатах, досмажуючи шашлики й розкладаючи ікру. Меню підтверджує: ресторан використовуватиме тему комунізму. Є страва "Обком на виїзді" (лосось, запечений на грилі), є "Дієта Леніна" (овочі-гриль).

— Класичні коктейлі ми називаємо по-радянському — "ТУ-134", "Катюша", "Біла гвардія", "Серп і молот", — каже бармен Руслан Гомелюк, 25 років.

Ресторан щодня змінюватиме програми. По понеділках — джазові вечори зі співачкою Сашою Бєліною, по вівторках і суботах — караоке, в середу — чоловічий стриптиз, у четвер — вар"єте. У п"ятницю — "вечори буржуазної закордонної музики". У неділю — сімейні вечори з конкурсами.

— Всегда ненавидел ЦК, вместе с Лениным и Брежневым, — зізнається запрошений на відкриття композитор Юрій Рибчинський.

Ведучі висловили сподівання, що ресторан композитор усе-таки полюбить.

"ЦК" працюватиме з шостої вечора. За словами керівництва, сюди не пускатимуть тих, кому не виповнився 21 рік.

Тарілка борщу "Слов"янське братство" коштує в "ЦК" 35 грн, стейк зі свинини "Малая Земля" — 79, гарнір із гречки "Криза капіталізму" — 12. Компот із сухофруктів "Здоров"я" — 10 грн.

Жодного комуніста із КПУ на відкриття ресторану не запрошували.

Зараз ви читаєте новину «На Саксаганського відкрили ресторан "ЦК"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі