четвер, 16 березня 2017 20:50

На ремонті столичних доріг розікрали 11 млн грн

На ремонті столичних доріг розікрали 11 млн грн
На ремонті столичних доріг розікрали 11 мільйонів. Фото: КМДА

Аудитори виявили в Київавтодорі факти безпідставного збільшення обсягів виконаних робіт і витрачених матеріалів на загальну суму 11 млн грн.

Про це повідомляє Держаудитслужба.

"Під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації "Київавтодор" фахівці Держаудитслужби виявили завищення підрядними організаціями вартості ремонтів автошляхів Києва загалом на суму майже 11 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Тобто підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли до актів недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки.

Один із виконавців ремонтних робіт – компанія "Тілльман Інжинірінг" – перешкоджала фахівцям Держаудитслужби провести зустрічну звірку. Аудитори не могли документально підтвердити вартість виконаних на замовлення Київавтодором робіт із капремонту Південного мосту на суму понад 46 млн грн.

Також під час ревізії виявили порушення законодавства у сфері закупівель за державні кошти.

Наприклад, корпорація не скасувала торги та уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 млн грн, хоча пропозиції учасників торгів не відповідали вимогам документацій конкурсу.

Про результати ревізії повідомили Київську адміністрацію, а матеріали контрольного заходу надіслали до Головного слідчого управління Нацполіції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київавтодор розповів, де прокладуть новий асфальт

Раніше Київавтодор, приватну компанію "Костанза" та Укрсільінвест підозрювали у завищенні цін на сіль та незаконному привласненні державних коштів під час закупівель.

Зараз ви читаєте новину «На ремонті столичних доріг розікрали 11 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі