четвер, 15 листопада 2007 07:06

На Райдужному відкрили гіпермаркет "О"КЕЙ"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Прибиральники наводять останній лоск у залі гіпермаркету ”О’КЕЙ” (масив Райдужний). Фото зроблене 13 листопада — за день до відкриття маркету
Прибиральники наводять останній лоск у залі гіпермаркету ”О’КЕЙ” (масив Райдужний). Фото зроблене 13 листопада — за день до відкриття маркету

Учора о восьмій ранку гіпермаркет "О"КЕЙ" (просп. Ватутіна, 2, масив Райдужний) відвідали перші покупці.

Із входу потрапляємо на 10-метровий травелатор (ескалатор без сходинок), який опускає клієнтів до торгової зали й піднімає назад. Усередині доволі світло. Кінця приміщення від дверей не видно. Вражає також широка відстань між торговими рядами. Тут можуть одночасно пройти зо п"ять клієнтів. Візки в гіпермаркеті дуже зручні — зі спеціально вбудованим відкидним м"яким сидінням для дитини. Одразу опиняємося біля алеї акційних товарів. На кількох рядах розкладені продукти харчування, одяг, інші побутові речі з написом "акція". Поряд — "сезонна" алея, де на киян чекають штучні ялинки й новорічні іграшки.

— Покупцям буде зручніше шукати сезонні товари й товари зі знижками, коли вони розташовані поряд. Це наше нововведення, — розповідає "ГПУ" Андрій Некрасов, 39 років, директор гіпермаркету.

Загальна площа торгової зали "О"КЕЙ" — 12 тис. кв. м. У ній розміщено понад 55 тис. найменувань продуктів та предметів побуту. Вони поділені на секції. Доволі легко все знайти — за яскравими інформаційними вказівниками. Магазин обслуговують 64 каси. Є власна пекарня. Щодня тут викладатимуть на прилавки понад 20 видів хлібобулочних виробів.

— Ми дозволяємо і навіть радимо нашим покупцям куштувати продукти, які не запаковані — щоб бути впевненими в їх якості. Продавці нарізатимуть на пробу хліб, сир, ковбаси, — обіцяє Армен Папазян, 33 роки, генеральний директор "О"КЕЙ-Україна".

На прилавках, де продаються свіжі овочі, риба і птиця, діє спеціальна система зрошення товару. М"ясні вироби тут зберігають на льоду.

Гіпермаркет працює з 8.00 до 23.00. Від станцій метро Петрівка, Оболонь і від масиву Троєщина до нього кожні 20 хвилин під"їжджатимуть безкоштовні маршрутки.

Сам гендиректор "О"КЕЙ-Україна" Армен Папазян — приклад яскравого й цікавого кар"єрного злету. Чоловік народився у Вірменії. Згодом поїхав навчатися до Польщі. Там починав працювати — спершу охоронцем, пізніше — рядовим працівником гіпермаркету. З часом став регіональним директором мережі "Каррефур Польска", до якої входять 16 гіпермаркетів. У Києві живе вже протягом року, винаймає квартиру.

За словами Папазяна, "О"КЕЙ-Україна", яка орендує приміщення, вклала в 1 кв. м гіпермаркету від $300 до $400, а загальні витрати на відкриття склали 300 млн грн. Армен Папазян запевняє, магазин щодня обслуговуватиме по 12–15 тис. киян. Із часом мають намір відкрити менші супермаркети — "О"КЕЙ-Експрес".

Гіпермаркет є лише першою частиною "Скай Молл". Саме так називається великий проект забудови берегів затоки Десенки неподалік Райдужного. Михайло Пінчук, генеральний директор українського холдингу "Панорама ґруп", зауважує: другий проект — торгово-розважальний центр — відкриють 2008-го, третій — житловий комплекс економ-класу — 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «На Райдужному відкрили гіпермаркет "О"КЕЙ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі