вівторок, 25 липня 2006 17:50

На Майдані є свій Гайд-парк

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  ”Вільний” мікрофон працює з 18.00 і до заходу сонця
”Вільний” мікрофон працює з 18.00 і до заходу сонця

БІЛЬШЕ тижня у центрі Києва працює свій власний Гайд-парк.

На Майдан щодня після 18.00 виносять мікрофон і запрошують усіх охочих висловитися про "поточну політичну ситуацію, кризу та шляхи виходу з неї". Скільки народу збирається навколо — залежить від ораторського таланту промовців.

Наприклад, кореспондент "ГПУ" минулого тижня став свідком, як легендарна баба Параска зібрала навколо майданчика з мікрофоном за лічені хвилини кілька сотень слухачів. Причому народ масово потягнувся до імпровізованої сцени, почувши, як баба Параска заявила на весь Майдан, що мусить зняти вставну щелепу, бо інакше їй говорити дуже тяжко — вона, мовляв, "злітає".

Добре, що приїжджі часто розказують у "вільний мікрофон" про життя в провінції та ціни — те, чого в Києві не почуєш. Час від часу виступає невідомий поет-імпровізатор у бейсболці, який легко складає хвалебні вірші про Юлію Володимирівну і сатиричні — про Путіна.

Перехожим пропонують "написати щось Морозові", або ж — чого їхня душа бажає. "ГПУ" бачила, як один молодий активіст Української народної партії протягом шести хвилин старанно виводив синім маркером напис "Смерть москалям", маючи намір повісити його на наметі. Але потім сховав листок із написом під стос інших паперів. Така ось політкоректність.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані є свій Гайд-парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі