пʼятниця, 18 травня 2007 07:02

На човні можна годину кататися за 12 гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  На прокатній станції біля озера  Вороне на Оболоні перед початком сезону фарбують причал
На прокатній станції біля озера Вороне на Оболоні перед початком сезону фарбують причал

Станція прокату човнів "Фрегат" у Гідропарку пропонує киянам на вихідні сісти за весла. Тут найбільший у місті вибір прогулянкових човнів і катамаранів — близько 300. Година прокату коштує 12 грн.

— Кататися можна одному, вдвох і втрьох, хто як хоче, — каже Валентина Степанівна, заступник директора "Фрегата". — Буває, що неподалік станції, на Березку, ще четвертого посадять. Але так не можна, човен на трьох розрахований.

Запрацювала станція найраніше в місті — ще 15 квітня. "Фрегат" — колишнє комунальне, а зараз приватне підприємство.

— Людей було мало через холодну погоду, — каже Валентина Степанівна. — А зараз побільшало. Останнього тижня не менше сотні щодня приходить.

На кількох київських озерах працюють прокатні станції ДКП "Плесо" — на пляжі в Пущі-Водиці, озерах Веселка на Райдужному масиві, Вербному на Оболоні, Тельбин на Березняках і на пляжі ДВРЗ.

27-річна вихователька дитсадка Айнур Галієва живе на пр-ті Тичини. Із 7-річною донькою Айтен вона часто орендує човен на озері Тельбин біля будинку.

— Минулого літа каталися майже щотижня. Як правило, брали човен або катамаран на півгодини, іноді на годину, — каже вона.

За словами Айнур, на озері Тельбин працює 8–10 човнів та близько 15 катамаранів.

— Зараз бачу, що по озеру плаває кілька човнів. Червоні, блакитні, білі — гарно! — виглядає у вікно жінка. — На пристані он навіть фіолетовий катамаран. Мабуть, на вихідних підемо й собі кататися!

Можна поплавати на човнах і на озері Радунка на Райдужному масиві.

— Дуже багато людей на озері катається. Майже всі човни зайняті, — розповідає мешканка будинку N9 на вул. Райдужній Лідія Туріщева, 65 років. — Моя внучка Ася теж проситься, але вона ще мала, їй тільки 3 роки.

А ось оболонцям не пощастило — на станції озера Вербне ще тільки фарбують причали. Поржавілі катамарани та човни лежать купою на березі. Їх на станції 10, і більшість треба ремонтувати.

— Не знаю, коли і впораємося, — каже директор станції Нінель Борисівна і відмовляється розмовляти далі — мовляв, керівництво "Плеса" заборонило їй говорити з журналістами.

— Зараз потепліло й приходить багато людей. А ми навіть не можемо їм нічого сказати, — журиться працівник пляжу Сергій Локальчук, 48 років. —Учора приходив молодий чоловік із дівчиною, просив покататися, але ми йому не дозволили, бо в нас лише один рятувальний човен. Торік наш причал брала в оренду фірма зі своїми човнами.

Зі слів рятувальників, кияни віддають човнам перевагу перед катамаранами. Прокат човна на комунальних станціях торік коштував 5 грн за годину. Потрібно було залишати в заставу паспорт або мобілку. Останню брали, якщо вона не зовсім стара.

На Десенці запрацює канатна дорога

У неділю 20 травня в парку "Дружби народів" біля затоки ріки Десенка запрацює воднолижна канатно-буксирувальна дорога.
Відкриватимуть її опівдні — маскарадом на водних лижах, виступами на скутерах і байдарках, шоу в повітрі на мотопарапланах, виставкою джипів і салютом о 22.00. Планують, що на водних лижах проїде боксер та депутат Київради Віталій Кличко.
Вартість 1 години катання становитиме 90 грн.

Зараз ви читаєте новину «На човні можна годину кататися за 12 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі