пʼятниця, 18 липня 2008 07:07

На Либідській демонтували чотири кіоски

Учора зранку поблизу станції метро Либідська робітники Печерського районного управління з питань благоустрою демонтували чотири торгові кіоски.

У двох ларьках, які повантажили й вивезли, торгували цигарками та релігійною літературою. Третій не встигли відкрити — його побудували два дні тому. Власниця четвертого, Ніна Остапенко, упродовж двох років торгувала в кіоску випічкою "Форнетті". Жінка була єдиною з-поміж власників, хто був присутній на час демонтажу. Запевняє, що має всі дозволи — на оренду землі та торгівлю. Додала: дозвіл на встановлення кіоску їй видав Київпастранс.

— Земля у столиці належить міськраді, Київпастранс не уповноважений приймати такі рішення, — каже Петро Матвієнко, перший заступник голови Печерської райдержадміністрації. — Вас ввели в оману, я вам співчуваю. На підставі дозволу Київпастрансу ви мали отримати рішення райради або міськради, а вже тоді — угоду на оренду землі. Таких документів у вас немає, це я знаю точно. Кіоск демонтовано за рішенням району.

Минулого тижня в місті демонтували 27 кіосків. До кінця наступного вивезуть ще 454 ларьки, в яких немає документів. В управлінні контролю за благоустроєм мерії кажуть, що в місті загалом тисяча малих архітектурних форм і кіосків, встановлених із порушенням.

— Усі їх найближчим часом теж вивеземо. Спершу із власниками розірвуть договори, відключать електроенергію, — говорить "ГПУ" Віктор Кунц, 48 років, зі столичного управління контролю за благоустроєм.

Земельні ділянки, на яких демонтували конструкції, не забудовуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «На Либідській демонтували чотири кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі