субота, 26 січня 2008 07:09

На ковзанці під Софією ніде залишити взуття

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Середа, 19.00, на ковзанці біля Софійського собору розпочинається другий сеанс катання. Аншлагів на комунальній ковзанці за останній тиждень уже немає
Середа, 19.00, на ковзанці біля Софійського собору розпочинається другий сеанс катання. Аншлагів на комунальній ковзанці за останній тиждень уже немає

У середу, 22 січня, за 20 хв. до вечірнього сеансу біля ковзанки на площі Софійській стоїть усього з десяток чоловік.

— Зараз народу менше, аніж у перший тиждень роботи. Може, тому що потепліло, — припускає охоронець.

— Та не тому. Просто мерівська ковзанка не подобається киянам, — кидає чоловік, проходячи повз вхід на льодовий майданчик.

Ковзанка на Софійській площі працює майже два тижні. Її відкрили 13 січня. За цей час вона кілька разів закривалася, бувало, що вранішні сеанси переносили на вечір. А 21 січня міська партійна організація Конгресу українських націоналістів навіть пікетувала мерію. Вимагали ліквідувати льодовий майданчик біля Софії.

— А де залишати взуття, сумку? У роздягальні ж немає ящичків, — розгублено запитує охоронців Оксана Гладун, 19 років.

— Ви можете домовитися персонально з охоронцем, за незначну плату. Тоді він постереже ваші речі. Але випадків крадіжок у нас не було, — запевняє один із них.

Роздягальня біля ковзанки огороджена лише з трьох боків. Окрім лавочок для сидіння, у ній більше нічого нема. Відвідувачі залишають взуття під лавками. Оксана все-таки вирішила взяти сумку з собою. Так і каталася, тримаючи її на плечі. Інші вішають речі на парканчику, який відділяє лід від решти території.

— Незручно, звичайно, кататися в одязі і з сумкою. Але боюся, що її вкрадуть. Тут же вказано: "За втрату особистих і цінних речей адміністрація відповідальності не несе", — читає дівчина напис на вхідному квитку.

Окрім того, зазначено, що адміністрація "не несе відповідальності за травми, отримані відвідувачами, які стались унаслідок нещасних випадків на льодовому майданчику та поза ним". Олександр Варченко, 25 років, переконався на власному досвіді: допомоги після отриманої травми біля Софії чекати не слід.

— На Водохреще катався тут, поранив руку. Стояв на льоду, поправляв ковзани, які взяв напрокат. На мене наїхав адміністратор ковзанки. Ударив, тому я розсік руку об сталь. Тече кров, я підходжу до хлопця, який видав ковзани. Питаю, де можна руку помити. "Снігом помий!" — відповідає той, — каже "ГПУ" Олександр.

Метрів за десять від майданчика стояв черговий екіпаж "швидкої". Однак у машині нікого не було. Олександрові довелося обтирати руку снігом, як порадив працівник майданчика.

32-річна Наталя Осадча каталася на ковзанці під Софією двічі.

— Щоразу звертала увагу й не могла зрозуміти: чому на лід виходять усі адміністратори? У перші дні, коли тут було багато люду, вони виходили чи не десятками, — згадує жінка.

Бракує ковзанів 37-го розміру

Бронювання квитка на ковзанці під Софією ще зовсім не гарантує, що ви зможете покататися. Минулого тижня 23-річна Ірина Мельник прийшла на льодовий майданчик із подругою. Коли стояла в черзі, аби взяти на прокат ковзани, виявилося: 37-й, 38-й і 39-й розміри розібрали.
— Прокат коштує, як на всіх інших катках — 25 грн, але ковзанів — мізер, — розчарована дівчина. — Подруга прийшла зі своїми, то вона каталась. А я пішла додому ні з чим.
Як виявилося, із закуплених 130 пар ковзанів на Софіїській площі найходовішого жіночого розміру (37-го і 38-го) є лише по шість пар. Зате багато дитячого 36-го та чоловічих 40–42-го розмірів.

Олександра СУБОТІНА

Зараз ви читаєте новину «На ковзанці під Софією ніде залишити взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі