понеділок, 06 червня 2022 14:09

На київській Пріорці хочуть облаштувати зелену зону: чим відома місцевість

У київському мікрорайоні "Пріорка" планують облаштувати зелену зону, щоб територію не забудували.

Зона розташована на вулиці Вишгородській, повідомили в КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почався трояндовий сезон: коли можна відвідати унікальний розарій в ботсаду Гришка

На території від бювету біля загальноосвітньої школи №8 до перехрестя з вулиці Івашкевича хочуть прокласти газони та висадити зелені насадження. Остаточну концепцію буде затверджено КО "Київзеленбуд" після врахування всіх пропозицій.

"Незабаром буде створено нову красиву алею, де мешканці Оболонського району зможуть прогулятись вздовж квітучих клумб, а також сховатись від сонця під кронами дерев", - зазначив депутат Київради Богдан Чорній.

Пріорка - це історична місцевість в Оболонському районі Києва поблизу Куренівки. Назва походить від настоятеля домініканського монастиря - пріора, який у 1634 році оголосив ці землі своїми володіннями.

Тихий та зелений куточок міста завжди приваблював творчих людей. Свого часу тут жили, працювали або гостювали: Тарас Шевченко, Фотій Красицький.

На Пріорці проходять також трамвайні лінії, якими ходять міські трамваї №12, 17 і 19. Найбільша вулиця житлового масиву - Автозаводська. Важливими є вулиця Пріорська, Лугова, Вишгородська, Мостицька, Івашкевича.

Автор: wikimapia
  На київській Пріорці хочуть облаштувати зелену зону
На київській Пріорці хочуть облаштувати зелену зону

Триває озеленення столиці. У кожному районі міста з'явиться квіткова композиція, що символізуватиме незламний дух українського народу під час війни.

Зараз ви читаєте новину «На київській Пріорці хочуть облаштувати зелену зону: чим відома місцевість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі